Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
«Άγρια Δύση» στους δρόμους του Πειραιά!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Άγρια Δύση» στους δρόμους του Πειραιά!

Σε επίπεδα «μαφίας» και «Άγριας Δύσης» έχει φτάσει η αθλητική τρομοκρατία στην Ελλάδα, με τους δράστες να βρίσκουν και νέους τρόπους για να εκφοβίσουν όσους δεν συμφωνούν μαζί τους.

Τις τελευταίες ημέρες οι δρόμοι του Πειραιά γέμισαν με αυτοσχέδιες αφίσες που είχαν τις φωτογραφίες των αθλητικών δημοσιογράφων Βασίλη Παπαθεοδώρου, Βασίλη Βέργη, Κυριάκου Θωμαϊδη, Άρη Ασβεστά και του νομικού συμβούλου τής ΠΑΕ ΠΑΟΚ Τάκη Μπαλτάκου ως... επικηρυγμένους, καθώς είχαν κάνει τη Δευτέρα διαδικτυακή συζήτηση στο site SDNA με θέμα την αθλητική δικαστική επικαιρότητα και την αντιπαλότητα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Οι αφίσες ήταν κολλημένες και δίπλα στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης», με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μωράλη, που είναι και... πρόεδρος στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, να δηλώνει άγνοια!

Τη μαφιόζικη ενέργεια κατά των αθλητικών συντακτών καταδίκασαν άμεσα με ανακοινώσεις τους τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και ο ΠΣΑΤ, καλώντας την Πολιτεία να παρέμβει άμεσα και να τιμωρηθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις που δέχονται οι συνάδελφοί μας, και ιδιαίτερα οι αθλητικοί συντάκτες, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Επιθέσεις που, μέχρι σήμερα, περιελάμβαναν ‘ανακοινώσεις’ με απειλές, εξυβρίσεις στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχαν ως συνέχεια χειροδικίες και σοβαρούς τραυματισμούς. Αυτή τη φορά η στοχοποίηση πήρε μορφή δημόσιας διαπόμπευσης. Η ΕΣΗΕΑ δεν θα δεχθεί να στοχοποιούνται οι συνάδελφοι. Οφείλουν όλοι να δεχτούν ότι η διαφορετική άποψη και η κριτική είναι ουσιαστικό συστατικό της δημοκρατίας και της ελεύθερης δημοσιογραφίας. Οι ανώνυμες αφίσες δείχνουν εμπάθεια και θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Για την πρωτοφανή διαπόμπευση των τεσσάρων αθλητικών συντακτών το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει αμέσως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, τον αρμόδιο Αθλητικό εισαγγελέα, καθώς και την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ετήσια συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβώνα τον Ιούνιο του 2018, σύσσωμη η συνέλευση υιοθέτησε αυστηρή δήλωση που καταδικάζει την αυξανόμενη βία κατά των αθλητικών συντακτών στην Ελλάδα».

Ανάλογου περιεχομένου είναι και η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, που καλεί τους αρμόδιους "να παρέμβουν άμεσα για να συλληφθούν οι υπαίτιοι», τονίζοντας «πως η ελευθεροτυπία δεν φιμώνεται και οι αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος δεν διαπραγματεύονται, πολύ περισσότερο όταν απέναντί τους έχουν πράξεις και ενέργειες που στοχεύουν στην τρομοκράτηση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL