Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ CAS / Γινόμαστε και διεθνώς... ρεζίλι!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ CAS / Γινόμαστε και διεθνώς... ρεζίλι!

Η αντιπαλότητα των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν περιορίζεται στους αγωνιστικούς χώρους και στις δικαστικές αίθουσες εντός της επικράτειας, αλλά ανεβαίνει... επίπεδο και θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι, καθώς οι αντιπαραθέσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και εκτός συνόρων!

Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε, την τελευταία μέρα της προθεσμίας, την προσφυγή του στο CAS κατά της ποινής που του επιβλήθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και περιμένει να οριστεί η δικάσιμος. Ο φάκελος που κατέθεσε συνοδεύεται από υπόμνημα περίπου 1.000 σελίδων και οι άνθρωποί του ελπίζουν ότι το CAS θα μπει στην ουσία της υπόθεσης και θα δικαιωθούν, σε αντίθεση με την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που θεώρησε δεσμευτική την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού περί πολυϊδιοκτησίας και διατήρησε την ποινή των -7 βαθμών.

Στο CAS όμως έχει προσφύγει ήδη για την ίδια υπόθεση και ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» από τις 28 Απριλίου έχουν προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο και ζητάνε την προβλεπόμενη ποινή για υποθέσεις πολυϊδιοκτησίας, δηλαδή τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Είναι άγνωστο αν οι δύο προσφυγές θα συνεκδικαστούν, αλλά έχουν κοινό σημείο αναφοράς ότι και στις δύο υποθέσεις αντίδικός τους είναι η ΕΠΟ, στη μια περίπτωση γιατί δεν αθώωσε τον ΠΑΟΚ και στην άλλη γιατί δεν τον υποβίβασε! Η ΠΑΕ Ξάνθη δεν έκανε προσφυγή στο CAS, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι αποδέχεται την ποινή των -7 βαθμών που της επιβλήθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Επιτροπή Δεοντολογίας...

Όμως δεν είναι μόνο αυτή η υπόθεση που ταλανίζει στις δικαστικές αίθουσες το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για το θέμα των «στημένων» αγώνων η Επιτροπή Δεοντολογίας έδωσε προθεσμία για να καταθέσουν υπομνήματα οι εμπλεκόμενοι, τους οποίους αφορά η εισήγηση της πρωτοδίκη Παναγιώτας Σπανού.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 25 Μαΐου οι Ολυμπιακός και Ατρόμητος, που απειλούνται με υποβιβασμό, και οι 15 κατηγορούμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις θέσεις τους. Η σχετική προθεσμία έληγε την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά τελικά δόθηκε παράταση. Τα υπομνήματα θα εξετάσει το Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και θα αποφανθεί για το αν η υπόθεση θα οδηγηθεί στο ακροατήριο, αν θα μπει στο αρχείο ή αν θα επιστραφεί στο Ερευνητικό Τμήμα για περαιτέρω έρευνες.

Θυμίζουμε πως τα πρόσωπα που εμπλέκονται είναι: Βαγγέλης Μαρινάκης (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος), Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου), Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Αριστείδης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής), Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής).

Καταγγελία στην UEFA...

Σε... απάντηση της «πολυϊδιοκτησίας», ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, δεν θα μείνει θεατής στην υπόθεση με το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και είναι αποφασισμένος να καταγγείλει τον Ολυμπιακό σε UEFA και ECA.

Με βάση την εισήγηση της Παναγιώτας Σπανού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να συμμετείχε στη χειραγώγηση έξι αγώνων και προτάθηκε η διά βίου αποβολή του από το ποδόσφαιρο. Στην Τούμπα παρακολουθούν την υπόθεση και ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε ενημέρωση της UEFA για τις κατηγορίες που βαρύνουν τον Ολυμπιακό και τον ιδιοκτήτη του. Να σημειωθεί πως σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπως αυτή της Φενέρμπαχτσε, η UEFA απέκλεισε ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μόνο και μόνο με την παραπομπή αξιωματούχων τους σε δίκες για χειραγώγηση αγώνων.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ θα κάνει καταγγελία στο ECA (European Club Association), την ομοσπονδία ευρωπαϊκών συλλόγων. Να σημειωθεί ότι από ανάλογη καταγγελία το 2018, μετά το παιχνίδι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και τη σχετική φωτογραφία με το όπλο του Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ είχε αποβληθεί για έξι μήνες από το ECA.

Ατσάλι και θάλασσα...

Το ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα φορτίζουν ακόμη περισσότερο ενέργειες όπως αυτή της βεβήλωσης του μνημείου των νεκρών της Θύρας 7 στον Πειραιά, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να εκδίδει σχετική ανακοίνωση: «Η οικογένεια του Ολυμπιακού δέχεται εδώ και χρόνια μια ασύμμετρη επίθεση λάσπης και μίσους. Μια επίθεση με στόχο ολόκληρο τον Ολυμπιακό και τον ηγέτη του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αν ορισμένοι δεν μπορούν να περιορίσουν το μίσος τους, ας το στρέψουν μόνο σ’ εμάς, που στεκόμαστε μπροστά τους, φτιαγμένοι από ατσάλι και θάλασσα, κρατώντας τις ερυθρόλευκες ψηλά, και να αφήσουν τους νεκρούς μας να αναπαύονται εν ειρήνη».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL