Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Ευρωλίγκα - Ολυμπιακός / Της... αμύνης τα παιδιά!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωλίγκα - Ολυμπιακός / Της... αμύνης τα παιδιά!

Εκεί που είχαμε "ξεγράψει" τον Ολυμπιακό όσον αφορά τις πιθανότητές του να βρεθεί στα φετινά "πλέι οφ" της Ευρωλίγκα, την Πέμπτη το βράδυ βρέθηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμος με την 8η Χίμκι στις 11 νίκες και 14 ήττες.

Για την εξέλιξη αυτή έπαιξαν ρόλο και οι δύο διαδοχικές νίκες του επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (72-59) και της Βιλερμπάν (77-68), αλλά κι "αυτοκτονίες" άλλων ομάδων, που έχουν τον ίδιο στόχο, όπως π.χ. η εντός έδρας ήττα της Αρμάνι Μιλάνο από την Χίμκι (69-78) και η συντριβή της Φενέρμπαχτσε (65-94) από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Κωνσταντινούπολη.

Όταν ανέλαβε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις 12 Ιανουαρίου οι "ερυθρόλευκοι" μετρούσαν 7 νίκες και 11 ήττες και με τον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο έχουν θετικό συντελεστή (4 νίκες - 3 ήττες) σε επτά αγώνες και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Πριν τρεις αγωνιστικές, στον εκτός έδρας αγώνα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας ο Ολυμπιακός έχασε με τραυματισμούς τον Βασίλη Σπανούλη και τον Τέιλορ Ρότσεστι, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να νικήσει στο αμέσως επόμενο ματς την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αν και έπαιξε και χωρίς τον υπαρχηγό του Γιώργου Πρίντεζη.

Με τη Βιλερμπάν την Πέμπτη τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα, καθώς οι Μπράντον Πολ και Ογκουστίν Ρούμπιτ ήταν με πυρετό στο νοσοκομείο, ενώ η προσωρινή απαγόρευση μετεγγραφών από την Ευρωλίγκα, δεν επέτρεψε στους Σακίλ ΜακΚίσικ και Ντουάιτ Μπάικς να αγωνιστούν, αν και παίρνουν μέρος εδώ και 10 μέρες στις προπονήσεις. Παρ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός, αν και έχασε με τραυματισμό στο α' ημίχρονο και τον Νίκολα Μιλουντίνοφ νίκησε εύκολα, ενώ "κέρδισε" και τη συμμετοχή του 18χρόνου Αλέξανδρου Νικολαϊδη, επιβεβαιώνοντας το "ουδέν κακό, αμιγές καλού".

Οι δύο τελευταίες νίκες του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, την πολύ καλή άμυνα, καθώς κράτησε κάτω από τους 60 πόντους την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κάτω από τους 70 τη Βιλερμπάν. Βέβαια το γεγονός αυτό έχει και μια δεύτερη "ανάγνωση", που έχει να κάνει με την απουσία του Βασίλη Σπανούλη, "αδύναμου κρίκου" του Ολυμπιακού στην άμυνα τα τελευταία χρόνια. Με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να βρίσκεται στο 38ο έτος της ηλικίας του, είναι εύλογα τα ερωτηματικά που γεννιούνται για την επόμενη μέρα της ομάδας...

Επειδή πολύ κουβέντα έγινε για τις επιλογές του Ντέιβιντ Μπλατ στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου τελικά αποδεικνύεται ότι εκτός από τα "υλικά", παίζει μεγάλο ρόλο και ο "μάγειρας" και σ' αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας παίρνει τα εύσημα, με την εικόνα του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς.

Με βάση τις εκπλήξεις που σημειώνονται φέτος στην Ευρωλίγκα, το πιθανότερο είναι ότι η 8άδα θα κριθεί σε λιγότερες από τις 18 νίκες, που είχαμε υπολογίσει αρχικά, καθώς ακόμη και 16 μπορεί να αρκούν για να μην ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός πρόωρα τη φετινή σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι στα εννέα ματς που απομένουν οι "ερυθρόλευκοι" χρειάζονται το λιγότερο άλλες πέντε νίκες και μάλιστα με δύσκολο - σχετικά - πρόγραμμα.

Μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός έχει να παίξει κατά σειρά με τις: Μακάμπι (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), Αναντολού Εφές (εκτός), Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), Ρεάλ Μαδρίτης (εντός), Ερυθρός Αστέρας (εντός), Χίμκι (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL