Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
14.7°C17.8°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.4°C17.7°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.2°C19.3°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.3°C16.3°C
2 BF 93%
Δολοφονική επίθεση Ρέντη / Στους 6 οι προφυλακιστέοι ανάμεσα τους ο «Κοκός» και μάνατζερ γνωστού τράπερ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονική επίθεση Ρέντη / Στους 6 οι προφυλακιστέοι ανάμεσα τους ο «Κοκός» και μάνατζερ γνωστού τράπερ

ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ
(INTIME)

Δεκαπέντε από τους συνολικά τριάντα ένα κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν το πρωί στα δικαστήρια έχουν απολογηθεί μέχρι τώρα στους τρεις ανακριτές που έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν τις απολογίες για την εγκληματική οργάνωση.

Ανακριτές και Εισαγγελείς έχουν ήδη αποφανθεί σύμφωνα με πληροφορίες για την προφυλάκιση δύο κατηγορουμένων ο ένας εκ των οποίων στη δικογραφία αναφέρεται με το προσωνύμιο «Κοκός» και είναι 31 ετών, ενώ ο άλλος είναι 26 χρόνων.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τoν απολογισμό του, ένας εκ των κατηγορουμένων ο πέμπτος κατά σειρά για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Ο κατηγορούμενος, μάνατζερ γνωστού τράπερ, στη δικογραφία περιγράφεται ως ένας εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας οπαδών που σύμφωνα με τις αρχές έχουν ευθύνη για όσα έγιναν στο Ρέντη τη νύχτα που χτυπήθηκε θανάσιμα ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος από την ταραχή του όταν έμαθε ότι πρόκειται να προφυλακισθεί αυτοτραυματίστηκε στα χέρια με τηλεκάρτα αλλά έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς, που τον σταμάτησαν, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Για τέσσερις η δικαστική αρχή έκρινε πως θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ αυτών και ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου προφυλακισμένου για τη δολοφονία του αστυνομικού.

Έκτη προφυλάκιση - Προσωρινά κρατούμενος και δεύτερος από την θεωρούμενη ηγετική ομάδα

Άλλη μία προφυλάκιση, την έκτη κατά σειρά, αποφάσισαν Ανακριτής και Εισαγγελέας για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης οπαδών, δείχνοντας τον δρόμο για την φυλακή σε δεύτερο θεωρούμενο διευθυντικό στέλεχος της ομάδας, που κατηγορείται και ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Πρόκειται για 33χρονο, ο οποίος φέρεται να αρνείται την κατηγορία πως εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στην δολοφονική επίθεση έξω από το γήπεδο στο Ρέντη και να ισχυρίζεται, προσκομίζοντας και βιντεοληπτικό υλικό, πως την ώρα των επεισοδίων στην περιοχή ο ίδιος ήταν και παρέμεινε στην κερκίδα φωνάζοντας συνθήματα για να «εμψυχώσουμε την αγαπημένη μας ομάδα» όπως αναφέρει σε υπόμνημα που παρέδωσε στον δικαστικό λειτουργό.

Στο υπόμνημα αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «εμένα η διωκτική αρχή δεν με συγκαταλέγει στους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς.

Οι αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 26.02.2024 δεν με συγκαταλέγουν όχι μόνον ως ηθικό αυτουργό ή φυσικό αυτουργό αλλά ούτε και ως άτομο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου».

Απαντά επίσης και στην αναφορά της δικογραφίας ότι αποθήκευσε υλικά της κερκίδας, λέγοντας πως πράγματι με όχημα που είχε νοικιάσει, διότι το δικό του είχε πρόβλημα, είχε πάει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου, πριν τον αγώνα στο Ρέντη, όπου «αφού πήρα τα "πανιά - λάβαρα" τα τοποθέτησα στο αυτοκίνητό μου. Δεν έδωσα καμία "οδηγία" για πρόκληση επεισοδίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ανέφερε στην απολογία ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που είχε προφυλακιστεί

Ο ανήλικος στην απολογία του φέρεται να αναφέρθηκε στο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου όταν έξω από το γήπεδο στο Ρέντη χτυπήθηκε θανάσιμα ο αστυνομικός, λέγοντας πως ήταν εκεί και πέταξε μια ναυτική φωτοβολίδα.

Ο 16χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είπε πως βρέθηκε με τον αδελφό του, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ομολογήσει πως πέταξε την μοιραία φωτοβολίδα στο στάδιο, ενώ είχε ξεκινήσει ο αγώνας και πως μετά το πρώτο σετ, άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδε περίπου 100 άτομα να κινούνται τρέχοντας προς τα έξω.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι:

«Φτάνοντας στο στάδιο είχε ξεκινήσει ο αγώνας. Ξαφνικά, μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει.

Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει. Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα.

Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL