Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
15 °C
15.1°C15.1°C
2 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
12 °C
12.5°C12.5°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.6°C13.6°C
3 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.6°C15.6°C
4 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
1 BF 95%
Κυριακάτικο τραπέζι / Σούπα μοσχάρι οσομπούκο με λαχανικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριακάτικο τραπέζι / Σούπα μοσχάρι οσομπούκο με λαχανικά

Freepik

Το δε μεδούλι από το κόκκαλο δίνει άπειρη νοστιμιά στο φαγητό και μαζί με τα λαχανικά, το λεμόνι και το ελαιόλαδο συνθέτουν αυτό το απλό αλλά τόσο νόστιμο και θρεπτικό πιάτο. Η γκρεμολάτα είναι προαιρετική, αλλά ταιριάζει τέλεια, γι’ αυτό μη διστάσετε να την προσθέσετε.

 

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 κομμάτια οσομπούκο
  • 4 πατάτες κομμένες στα 4
  • 4 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 1/3 ματσάκι σέλινο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (το χυμό)
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη γκρεμολάτα (προαιρετικά)

  • 1 λεμόνι (το ξύσμα)
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • Λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση:

  1. Σε δυνατή φωτιά βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει, παράλληλα βράζουμε στο βραστήρα 2 λίτρα νερό.
  2. Σκουπίζουμε καλά το κρέας και όταν κάψει το λάδι βάζουμε τα κομμάτια να σοταριστούν και να πάρουν ωραίο χρώμα. Υπολογίζουμε, 5 λεπτά περίπου για την κάθε πλευρά. 
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το βραστό νερό στην κατσαρόλα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει βράση. Με ένα λεπτό σουρωτήρι αφαιρούμε τυχόν αφρούς και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με το κρέας για ακόμη 50 λεπτά. Όταν το κρέας μας αποκολλάται εύκολα απ’ το κόκκαλο σημαίνει ότι η σούπα είναι έτοιμη και τότε προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
  5. Για να φτιάξουμε τη γκρεμολάτα, παίρνουμε ξύσμα από ένα λεμόνι, το πολτοποιημένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ανακατεύουμε απαλά όλα μαζί με λίγο αλάτι. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τη σούπα με ένα κομμάτι οσομπούκο, λαχανικά και λίγη από τη γκρεμολάτα.

Καλή απολαυση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL