Live τώρα    
8°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
8 °C
6.2°C9.8°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
3 °C
2.1°C3.8°C
4 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
8 °C
7.6°C8.2°C
6 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.8°C
4 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
6 °C
4.0°C5.9°C
3 BF 70%
Συνταγή / Γλυκιά τάρτα κολοκύθας, αποχαιρετώντας το φθινόπωρο με μια λιχουδιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνταγή / Γλυκιά τάρτα κολοκύθας, αποχαιρετώντας το φθινόπωρο με μια λιχουδιά

Freepik

Πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και χαμηλή σε θερμίδες η συγκομιδή της κίτρινης κολοκύθας ξεκινάει αρχές Σεπτεμβρίου και οι κολοκύθες του Νοεμβρίου έχουν την πιο γλυκιά και πλούσια γεύση. Στην αγορά θα τις βρούμε σχεδόν όλο το χρόνο αφού σε κατάλληλες συνθήκες συντήρησης οι κολοκύθες έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Αυτή η γλυκιά τάρτα κολοκύθας θέλει το χρόνο της αλλά αξίζει να τη δοκιμάσετε, αποτελεί δε, εξαιρετική επιλογή για τα γιορτινά τραπέζια.

 

Υλικά

Για την ζύμη:

  • 1 έτοιμη ζύμη για τάρτες

Για τη γέμιση:

  • 2 φλ. (περίπου 400 γρ.) πουρέ ψητής κολοκύθας*
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 4/3 φλ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. σκόνη κανέλα
  • 1/2 κ.γ.  σκόνη τζίντζερ
  • 1/4 κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. του γλυκού αλάτι
  • 1 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή δύο βανιλίνες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.

Για τη ζύμη:

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί για τάρτες και διπλώνουμε τις άκρες. (Ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας εάν απαιτείται προψήσιμο).

Για τη γέμιση:

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον πουρέ κολοκύθας, το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενωθούν καλά τα υλικά.

Ρίχνουμε τη γέμιση κολοκύθας πάνω από τη ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 45΄ ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το βυθίσετε στο κέντρο.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

Απολαμβάνουμε την τάρτα σκέτη ή με λίγη σαντιγί.

Καλή απόλαυση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL