Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
I Cook Greek / Μελιτζανοκεφτέδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Μελιτζανοκεφτέδες

μελιτζανοκεφτεδες

Ωραίος μεζές για την παρέα, που θα τον εκτιμήσουν όλοι. Ιδανικός και για τους vegetarians

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα και 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • 3 αυγά, το 1 χτυπημένο
  • 5 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 φέτες (μόνο η ψίχα) μπαγιάτικο ψωμί
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Πλένετε, σκουπίζετε και τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία τις μελιτζάνες. Τις ψήνετε στους 200° C για 40' ή μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Αφαιρείτε τη φλούδα, κρατάτε τη σάρκα τους, τη λιώνετε με πιρούνι και την αλατοπιπερώνετε.
  • Ανακατεύετε τη σάρκα της μελιτζάνας με το κρεμμύδι, το σκόρδο (αν βάλετε), το τυρί, τα 2 αυγά και το ψωμί που έχετε μουλιάσει και στύψει καλά.
  • Zυμώνετε καλά το μείγμα και πλάθετε κεφτεδάκια. Τα πανάρετε περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα ωραίο χρώμα.
  • Βγάζετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, ώστε να τραβήξει το περιττό λάδι.

*Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL