Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
I Cook Greek / Σαγανάκι τυρί με καπνιστό χοιρινό και μουστάρδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Σαγανάκι τυρί με καπνιστό χοιρινό και μουστάρδα

Συνταγή ιδανική για Σαββατοκύριακο. Έντονη γεύση και υλικά από την ελληνική γη.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. χοιρινό καπνιστό κομμένο σε φέτες
  • 300 γρ. τυρί για σσαγανάκι (κεφαλογραβιέρα, χαλούμι, μαστέλο ή ταλαγάνι) κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • λίγο αλεύρι
  • πιπέρι ροζ και μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  • Πανάρετε ελαφρά τις φέτες του τυριού στο αλεύρι και στο αυγό. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι και τηγανίζετε ελαφρά το τυρί μέχρι να ρόδισει και από τις δύο πλευρές.
  • Αλείφετε τις φέτες χοιρινού από τη μία πλευρά με τη μουστάρδα. Τις βάζετε στο τηγάνι ώστε η πλευρά της μουστάρδας να ακουμπά στον πάτο του τηγανιού και τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά για 5'. Αλείφετε με μουστάρδα την άλλη πλευρά από τις φέτες χοιρινού, τις γυρίζετε ανάποδα και τηγανίζετε για άλλα 5'.
  • Χύνετε το λάδι και το βούτυρο από το τηγάνι και ξαναβάζετε τις φέτες του τυριού εναλλαξ με τις φέτες χοιρινού. Περιχύνετε με το γάλα και σιγοβράζετε 10' μέχρι το γάλα να γίνει σάλτσα. Πασπαλίζετε με ροζ και μαύρο πιπέρι και σερβίρετε.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL