Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
I Cook Greek / Φιλετάκια με σάλτσα γιαουρτιού – μπλε τυριού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Φιλετάκια με σάλτσα γιαουρτιού – μπλε τυριού

Φιλετάκια σάλτσα γιαουρτι

Μια εκπληκτική σάλτσα «ντύνει» γευστικά τα φιλετάκια, δημιουργώντας έναν υπέροχο συνδυασμό.

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε κύβους πάχους 1,5 εκ.
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. μπλε τυρι λιωμένο με πιρούνι
  • 100 ml γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μυρωδικά και ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας για 2’-3’, αφού το αλατοπιπερώσετε. Βγάζετε από το τηγάνι το κρέας και ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το σοτάρετε 2’ μέχρι να μαλακώσει.
  • Ξαναβάζετε στο τηγάνι τους κύβους του κρέατος, κατόπιν σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά περίπου για 10’. (αν σας αρέσει το φιλέτο άψητο δεν το ξαναβάζετε στο τηγάνι, αλλά το διατηρείτε ζεστό όσο φτιάχνετε τη σάλτσα)
  • Ξαναβγάζετε το κρέας και ρίχνετε στο τηγάνι το γιαούρτι, το ροκφόρ, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο. Βράζετε τη σάλτσα σε πολύ σιγανή φωτιά 2’ ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Σερβίρετε τα φιλέτα γύρω γύρω και στο κέντρο τη σάλτσα γιαουρτιού. Γαρνίρετε με ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL