Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
I Cook Greek / Εύκολη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Εύκολη τυρόπιτα με κασέρι και φέτα

Τυρόπιτα

Αν προτιμάτε το κρασί, ο συνδυασμός της τυρόπιτας με Sauvignon είναι απίθανος.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. (10 φύλλα) φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. φέτα
  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 500 ml γάλα
  • 6 αυγά
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τέσσερα φύλλα αλείφοντας καθένα με λάδι και βούτυρο. Κομματιάζετε με πιρούνι τη φέτα. Ανακατεύετε τα δύο τυριά μαζί, πασπαλίζετε με το πιπέρι και χωρίζετε το μείγμα σε τρία μέρη.

Ρίχνετε πάνω στα στρωμένα φύλλα το ένα μέρος του τυριού, βάζετε δύο φύλλα, πάλι τυρί, μετά άλλα δύο φύλλα, το υπόλοιπο τυρί και τέλος τα δύο τελευταία φύλλα αλειμμένα με λάδι και βούτυρο.

Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια με σχήμα τετραγώνου, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι και το υπόλοιπο λάδι, τα ρίχνετε στην πίτα και τη βάζετε αμέσως στο φούρνο να ψηθεί για 50’ - 55’ στους 200 °C, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

 

TIP: Συνοδέψτε τη φρεσκοψημένη, ζεστή τυρόπιτα με κρύα μπίρα lager ή pale ale. Αν προτιμάτε το κρασί, ο συνδυασμός της τυρόπιτας με Sauvignon είναι απίθανος.

 

Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL