Σίφνος / Το Κυκλαδίτικο νησί με την εξαιρετική τοπική κουζίνα

Σίφνος / Το Κυκλαδίτικο νησί με την εξαιρετική τοπική κουζίνα

Τους γαστρονομικούς «θησαυρούς» της Σίφνου αναδεικνύουν τα διεθνή μέσα που προτείνουν το Κυκλαδίτικο νησί της αρμονίας για ξεχωριστές εμπειρίες τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το Conde Nast Traveller, η Σίφνος θεωρείται το πιο «νόστιμο» νησί της Ελλάδας.

Επιπλέον το Low Season Traveller, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό για διακοπές εκτός υψηλής σεζόν, ανακαλύπτει στη Σίφνο το ιδανικό νησί των Κυκλάδων για οικογένειες μέσα από τους χαλαρωτικούς ρυθμούς της, τις αμμώδεις ακτές, την εξαιρετική τοπική κουζίνα, τις παιδικές χαρές και το πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το τετρασέλιδο αφιέρωμα, που προέκυψε μετά από προγραμματισμένη δημοσιογραφική επίσκεψη του Δήμου Σίφνου αναφέρεται ειδικά στη διεξαγωγή του 15ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» το διάστημα 14-16 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σίφνου θα είναι μια γιορτή γεύσεων και παραδόσεων με τη συμμετοχή 25 συλλόγων από τις Κυκλάδες και όλη την Ελλάδα.

«Το κάλεσμά μας για αυθεντικές διακοπές στη Σίφνο έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση από Έλληνες και διεθνείς ταξιδιώτες. Παρά τις ιδιαιτερότητες της φετινής σεζόν στην Ελλάδα, η Σίφνος "έσπασε" τέσσερα διαδοχικά ρεκόρ σημειώνοντας τις υψηλότερες αφίξεις σε ορίζοντα δεκαετίας για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο με συνολική αύξηση 6,7% συγκριτικά με πέρυσι.

Οι προβλέψεις για τον Σεπτέμβριο είναι εξίσου ενθαρρυντικές, καθώς το καθιερωμένο φεστιβάλ μας αλλά και συνεδριακές δράσεις συμβάλλουν στην επιμήκυνση της σεζόν», αναφέρει η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη.

Σημειώνεται πως η Σίφνος πρόκειται να «φιλοξενήσει» από 15 έως 17 Σεπτεμβρίου το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών με θέμα «Ενισχύοντας το έξυπνο, βιώσιμο και ανθεκτικό αγροτικό οικοσύστημα».