Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
20.6°C26.8°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.6°C22.1°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.0°C23.3°C
1 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C18.5°C
0 BF 82%
Μπρίτνεϊ Σπίαρς / Ο πατέρας της ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από κηδεμόνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπρίτνεϊ Σπίαρς / Ο πατέρας της ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από κηδεμόνας

EPA

Ο πατέρας της Μπρίτνεϊ Σπίαρς συμφώνησε να παραιτηθεί από κηδεμόνας της τραγουδίστριας, δεσμευόμενος να συμμετάσχει σε μια «ομαλή μετάβαση» σε μια νέα νομική ρύθμιση. Η παραίτηση του σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στη μακροχρόνια μάχη της Μπρίτνεϊ να απεγκλωβιστεί από τον έλεγχο του πατέρα της. 

Ο δικηγόρος της ποπ σταρ δήλωσε ότι πρόκειται για «μια σημαντική νίκη για την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και ένα ακόμη βήμα προς τη δικαιοσύνη». Ωστόσο, ο δικηγόρος του Τζέιμι Σπίαρς επέμεινε ότι δεν υπήρχαν «πραγματικοί λόγοι» για να αποχωρήσει και δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα παραιτηθεί από το ρόλο του.

Η καριέρα της τραγουδίστριας βρίσκεται στα χέρια νομικών κηδεμόνων από το 2008. Η ίδια κατέθεσε αίτηση για να σταματήσει ο πατέρας της να ελέγχει την περιουσία της τον Ιούλιο και δήλωσε ότι δεν θα εμφανιστεί ξανά όσο εκείνος παραμένει στο ρόλο.

Στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Πέμπτη ως απάντηση στην αίτηση της σταρ, ο δικηγόρος του πατέρα της, δήλωσε ότι θα είναι «σε θέση να αποχωρήσει» όταν επιλυθούν ορισμένα θέματα και «όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Ο Σπίαρς, αναφέρει η 15σέλιδη κατάθεση του ότι «σκοπεύει να συνεργαστεί με το δικαστήριο και τον νέο δικηγόρο της κόρης του για να προετοιμάσει την ομαλή μετάβαση σε νέο κηδεμόνα». Ο δικηγόρος του δήλωσε ωστόσο ότι δεν πιστεύει ότι μια δημόσια μάχη με την κόρη του... θα ήταν προς το συμφέρον της και ότι έχει γίνει αδιάκοπος στόχος αδικαιολόγητων επιθέσεων.

Παρ' όλα αυτά, ζήτησε να απορριφθεί η «ελαττωματική» αίτηση της κόρης του, λέγοντας ότι ήταν «αδικαιολόγητη» και ότι δεν υπήρχαν «επείγουσες περιστάσεις που να δικαιολογούν την άμεση παύση του Σπίαρς».

Η πρόθεση του Σπίαρς στην αίτηση της κόρης του χαιρετίστηκε από τον δικηγόρο της ο οποίος τη χαρακτήρισε δικαίωση για την πελάτισσά του. «Χαιρόμαστε που ο κ. Σπίαρς και ο δικηγόρος του παραδέχθηκαν σήμερα σε μια κατάθεση ότι πρέπει να απομακρυνθεί», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ωστόσο, κατηγόρησε τον Τζέιμι Σπίαρς για τις δικές του «ντροπιαστικές και καταδικαστέες επιθέσεις» και είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει «να διατυπώνει ψευδείς κατηγορίες και να ρίχνει φτηνές βολές». Είπε ότι ο πατέρας της τραγουδίστριας θα πρέπει αντ' αυτού «να παραμείνει σιωπηλός και να κάνει αμέσως στην άκρη».

Ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η έρευνα για τις ενέργειες όσων συμμετείχαν στη διαχείριση της περιουσίας της κατά τη διάρκεια της κηδεμονίας.

Το είδος της νομικής επιμέλειας που έχει αναλάβει ο Τζέιμς Σπίαρς, είναι τύπος κηδεμονίας που ορίζεται από δικαστήριο για άτομα που δεν μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους.

Οι όροι της κηδεμονίας, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την τραγουδίστρια, δεν της επιτρέπουν να παντρευτεί και να κάνει παιδί. Απαγορεύεται ο σύντροφός της να την πηγαίνει οπουδήποτε με το αυτοκίνητό του, καθώς και να βλέπει κάποιους φίλους.

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είχε ζητήσει τερματισμό της «καταχρηστικής» κηδεμονίας από τον πατέρα της τα τελευταία 13 χρόνια, καταθέτοντας σε έντονη συναισθηματική φóρτιση σε δικαστήριο του Λος Άντζελες. «Το μόνο που θέλω είναι τη ζωή μου πίσω. Αρκετά! Έχουν περάσει 13 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL