Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.8°C21.1°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.4°C18.9°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.1°C15.0°C
2 BF 93%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C22.2°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C16.0°C
2 BF 59%
I Cook Greek / Κολοκυθοανθοί ψητοί, γεμιστοί με ανθότυρο ή ρικότα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Κολοκυθοανθοί ψητοί, γεμιστοί με ανθότυρο ή ρικότα

Κολοκυθοανθοί ψητοί, γεμιστοί με ανθότυρο ή ρικότα
Κολοκυθοανθοί ψητοί, γεμιστοί με ανθότυρο ή ρικότα

Η συγκεκριμένη συνταγή θεωρείται μέτριας δυσκολίας. Ωστόσο το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω!

Υλικά συνταγής

  • 20 κολοκυθοανθοί
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λευκό, φρέσκο, ανάλατο τυρί (ανθότυρο ή ρικότα)
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές σκληρό, κίτρινο τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 κουταλιά δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. 
  2. Αφαιρείτε τους στήμονες από το εσωτερικό των λουλουδιών. Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  3.  Αναμειγνύετε τα τυριά με το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε. Γεμίζετε προσεκτικά τους ανθούς με περίπου 1 κουταλιά της σούπας τον καθένα από το μείγμα και στριφογυρίζετε την άκρη τους. Τους αραδιάζετε στο ταψί, αλείφετε με λίγο λάδι. 
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα για τη συνταγή στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL