ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο Ασημακοπούλου / Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε την αποπομπή της Κεραμέως

ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο Ασημακοπούλου / Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε την αποπομπή της Κεραμέως

Αποδεικνύεται ξανά πως τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων έγιναν «μπαλάκι» επί μήνες μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών, Νέας Δημοκρατίας και μιας τουλάχιστον υποψήφιας ευρωβουλεύτριας αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά την ανακοίνωση του προστίμου που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Όπως σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, η ανεξάρτητη αρχή ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προστίμου 40.000 ευρώ στην ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, και 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών – «που θα τα πληρώσουν οι πολίτες -  για το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων εκλογέων εξωτερικού, ενώ ανέβαλε την έκδοση απόφασης για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά από αίτημά της για αναβολή προκειμένου να προσκομίσει επιπλέον στοιχεία».

«Όπως περιγράφεται και στην απόφαση, αποδεικνύεται ξανά πως τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων έγιναν "μπαλάκι"επί μήνες μεταξύ ΥΠ.ΕΣ, ΝΔ και μιας τουλάχιστον υποψήφιας ευρωβουλεύτριας. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Κυρ. Μητσοτάκης την Ν. Κεραμέως, η οποία φυσικά δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει εξηγήσεις πριν τη διακοπή των εργασιών της Βουλής» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Ας ξαναρωτήσουμε λοιπόν: Σε ποιους άλλους (πλην της Μ. Ασημακοπούλου που τα παρέλαβε 20/1/2024) έχει παραδώσει ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ  τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων;

Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση. Όπως δεν έχουμε λάβει μέχρι τώρα καμία για τις παράνομες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ με το Predator. Όπως δεν έχουμε λάβει ούτε και για το έγκλημα των Τεμπών και την επιχείρηση συγκάλυψής του. Και όπως δεν περιμένουμε να μας απαντήσουν γιατί πολύ πρόσφατα βουλευτής και στελέχη της ΝΔ βράβευσαν την επίορκο εφοριακό» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.