Στέφανος Κασσελάκης για Κυριάκο Μητσοτάκη / «Φανταστείτε αν ο Αλέξης Τσίπρας ή εγώ είχαμε πει κάτι τέτοιο»

Στέφανος Κασσελάκης για Κυριάκο Μητσοτάκη / «Φανταστείτε αν ο Αλέξης Τσίπρας ή εγώ είχαμε πει κάτι τέτοιο»

Σε ανάρτηση προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Βρετανικό μέσο, υποστήριξε ότι τα Γλυπτά «αναμφίβολα» θα φαίνονταν καλύτερα στο μουσείο της Ακρόπολης. 

«Αν σας έλεγα ότι θα κόψουμε στα δύο τη Μόνα Λίζα και η μισή θα ήταν στο Λούβρο και η μισή στο Βρετανικό Μουσείο, θα μπορούσαν οι άνθρωποι να εκτιμήσουν την ομορφιά αυτού του πίνακα; Το ίδιο ισχύει με τα Γλυπτά του Παρθενώνα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων. 

Τα πυρά του εκτοξεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τα παραπάνω λεγόμενα του πρωθυπουργού, διερωτώμενος πως «αν τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα φαίνονταν καλύτερα» στο Μουσείο της Περγάμου, να τα πάμε στο… Βερολίνο (μετά την ανακαίνιση);»

Χαρακτηρίζοντας τα επιχειρήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη «άστοχα», ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνει με νόημα: «Φανταστείτε αν ο Αλέξης Τσίπρας ή εγώ είχαμε πει κάτι τέτοιο, τι θα γινόταν σήμερα στα ελληνικά ΜΜΕ. Για τον Κ.Μητσοτάκη όμως, κάλυψη παντού».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Δηλαδή αν τα Γλυπτά του Παρθενώνα «θα φαίνονταν καλύτερα» στο Μουσείο της Περγάμου, να τα πάμε στο… Βερολίνο (μετά την ανακαίνιση); Τι άστοχα επιχειρήματα είναι αυτά -στο BBC μάλιστα- για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει; Φανταστείτε αν ο Αλέξης Τσίπρας ή εγώ είχαμε πει κάτι τέτοιο, τι θα γινόταν σήμερα στα ελληνικά ΜΜΕ. Για τον Κ.Μητσοτάκη όμως, κάλυψη παντού.