Live τώρα    
ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ / Η Λίνα Νικολακοπούλου στήριξε την προσπάθεια των μελών του να κάνουν το δικό τους «θαύμα» 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ / Η Λίνα Νικολακοπούλου στήριξε την προσπάθεια των μελών του να κάνουν το δικό τους «θαύμα» 

"Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, σαν ταξιδάκι αναψυχής με ένα πολύ μεγάλο τραύμα/ θαύμα" τραγούδησαν το βράδυ της Τετάρτης (20 Σεπτεμβρίου) δεκάδες μέλη του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ του Πειραιά, παρουσία της στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου, η οποία βρέθηκε στο Νόστο, στηρίζοντας την προσπάθεια των μελών του να κάνουν το δικό τους "θαύμα".  

Η εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία της νέας Μονάδας απεξάρτησης από το αλκοόλ και τις "νόμιμες" εξαρτήσεις, αποτέλεσε μια ανοιχτή συζήτηση με άξονα, τη μουσική, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο. Η Λίνα Νικολακοπούλου, μοιράστηκε ιστορίες που συνοδεύουν τη ζωή και το έργο της καθώς και τις σκέψεις της για ζητήματα που αφορούν στην τέχνη και στην κοινωνία. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εμφανές ότι μέσα σε δύσκολες κοινωνικές συνθήκες η τέχνη με τη συλλογική της διάσταση, καλείται να συμβάλλει στην ανάπτυξη συνοχής και αλληλεγγύης. 

Η παρουσία της στιχουργού απέδειξε την ορατότητα των μελών του Νόστου, την πίστη της στην προσπάθεια  όλων για ολική επαναφορά στην ζωή. "Το τραύμα μπορεί να γίνει θαύμα "  το μήνυμα της συγκινητικής βραδιάς, όπου αγόρια και κορίτσια, πιασμένα ο ένας με το χέρι του άλλου, σε σχήμα κύκλου, υπέβαλαν ερωτήσεις στην στιχουργό αναμένοντας με πολύ ενδιαφέρον τις απαντήσεις της. 

Ερωτήσεις που αφορούσαν την σχέση στιχουργικής και ποίησης, την ευκολία ή την δυσκολία της δημιουργίας, το πρώτο της ποίημα, το πώς γεννιέται η έμπνευση, την γνώμη της για την ραπ και την τραπ μουσική σκηνή, για το αν έχει απωθημένα ή ανεκπλήρωτα όνειρα, για το πώς ορίζει η ίδια ως σημαντικό έναν καλλιτέχνη, για την παιδική της ηλικία, για τους βασικούς σταθμούς της ζωής της. 

"Γιατί  μας επισκεφτήκατε, γιατί θελήσατε να μας γνωρίσετε;" ρώτησε ένα μέλος του προγράμματος, ο οποίος επεσήμανε την αποδοχή και την συμπερίληψη που εμπεριέχει η παρουσία της στιχουργού στην δομή του ΚΕΘΕΑ. "Θέλω να γνωρίσω όσα δεν έτυχε να βιώσω και πιστεύω στον αγώνα σας " η απάντηση  της Λίνας Νικολακοπούλου.

Λόγια- σπορά αγάπης, αποδοχής και αλληλεγγύης στην μάχη της ζωής. Λόγια εμπιστοσύνης  ότι θα τα καταφέρουν στο στοίχημα της επιστροφής στην ζωή, αλλά και ότι πολλοί από αυτούς μπορούν να γίνουν στιχουργοί και ποιητές. 

Συγκινητικές στιγμές ξετυλίχτηκαν  όταν το μουσικό συγκρότημα «Χορδές» του ΚΕΘΕΑ Νόστος και όλοι οι παρόντες τραγούδησαν  τραγούδια της Λίνας, ιδιαίτερα όταν η ίδια πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε μαζί τους, υπογραμμίζοντας τις λέξεις τραύμα - θαύμα.

"Ένιωσα σαν το συλλογικό σκοτάδι που μας έχει πλακώσει, να ήταν μια χάρτινη ταπετσαρία που κρύβει από πίσω ουρανό.  Ε, την σκίσαμε σε μια ακρούλα την άτιμη και προχωράμε!!!"  τα λόγια μιας εργαζόμενης στην δομή, αποτιμώντας την βραδιά. "Η τέχνη είναι θεραπευτική για όλους μας, ακόμη και για μας τους δημιουργούς " είπε η Λίνα Νικολακοπούλου η οποία υποσχέθηκε να ξανανταμώσει με το Νόστο.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Χριστακάκη για τη συμβολή της στην οργάνωση της εκδήλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL