Λίγες ώρες έμειναν μόνο μέχρι τις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίες θα στηθούν αύριο Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου σε 538 εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα. Τα μέλη καλούνται να αποφασίσουν ποιος θα καθίσει στο «τιμόνι» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιλέγοντας ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, οι οποίοι αναδείχθηκαν ως οι δύο «μονομάχοι» της περασμένης Κυριακής.
Εν μέσω πυρετωδών εργασιών στην Κουμουνδούρου, αλλά και στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προετοιμασίες που θα διασφαλίσουν την οργανωμένη και ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών που θα αναδείξουν το νέο πρόεδρο του κόμματος, ύστερα από 15 χρόνια.
Με με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και η πολιτική αντιπαράθεση των δύο υποψηφίων, του κ. Κασσελάκη και της κ. Αχτσιόγλου.
Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης που την προηγούμενη Κυριακή συγκέντρωσε το ποσοστό του 44,1% , δημοσίευσε ένα βίντεο το πρωί του Σαββάτου, στο οποίο μιλάει για την πολιτική του πορεία μέχρι στιγμής.
Σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης έγραψε: «Πώς ξεκίνησαν όλα… Η πρόταση του Αλέξη για το Επικρατείας. Οι περιοδείες στο πλευρό του. Οι πρώτες χειραψίες, οι πρώτες αγκαλιές. Συστηθήκαμε. Ύστερα σάς είπα: "Δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μου". Κοιταχτήκαμε. Καταλάβαμε ο ένας τον άλλον. Φτιάξαμε την πλατφόρμα μας. Με θέσεις που δε λένε δυνατά πολλοί. Τις πήρατε στα χέρια σας, τις συμπληρώνετε, τις βελτιώνετε».
Και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, με πήρε η δίνη του κόσμου. Οι επισκέψεις στον τόπο που πονά. Στις στάχτες και στις πλημμύρες. Οι επιθέσεις από το Σύστημα, αλλά και το όραμα, η ελπίδα. Το Ελληνικό Όνειρο για όλους - όχι για λίγους. Σήμερα δεν μιλάω μόνο σε εσάς που με στηρίξατε. Μιλάω σε όλους εσάς, τους 150.000, που κάνατε ουρές στην κάλπη, που αναστήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ - ό,τι κι αν ψηφίσατε στον πρώτο γύρο. Σας ζητώ τώρα να είμαστε μαζί. Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τη δύναμη όλων. Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρόεδρος όλων. Όχι για τη μεταπολιτική, αλλά για την πολιτική μετά».
Τέλος, ο κ. Κασσελάκης επεσήμανε: «Μετά τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά, για ένα Κράτος που δεν θα αφήνει τον πολίτη μόνο του. Μετά, για μια Ελλάδα που θα νιώθεις περήφανος να ζεις σ’ αυτήν. Την περασμένη Κυριακή γίνατε η φωνή αυτού του τόπου. Αυτή την Κυριακή ελάτε να γίνουμε το μετά αυτού του τόπου. Ξημερώνει!».
Από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία ήρθε δεύτερη στον εσωκομματικό στίβο της προηγούμενης Κυριακής με ποσοστό 36,18%, ανήρτησε σήμερα το πρωί ένα βίντεο, στο οποίο εξηγεί «γιατί ψηφίζουμε αύριο».
Η μία εκ των δύο διεκδικητών της αρχηγίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξηγεί στην ανάρτησή της τα κριτήρια που σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να παίξουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για επόμενο πρόεδρο του κόμματος.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «δεν παίζουμε με την πολιτική, κάνουμε πολιτική».
Αναλυτικά τι είπε στο βίντεο
«Γιατί ψηφίζουμε αύριο;
Έχουμε ακούσει πολλά.
Όμως τα πράγματα είναι απλά: Αύριο ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και τι είναι αυτό που θα καθορίσει την απόφασή μας;
Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής;
Είναι το χαμόγελο;
Είναι τα συνθήματα;
Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία.
Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής.
Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής.
Πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους.
Πολιτική σύγκρουσης με τις αδράνειες και τα συμφέροντα.
Πολιτική για τους πολλούς και τις πολλές.
Μόνο έτσι θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας.
Μόνο έτσι θα νικήσουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Μόνο έτσι θα φέρουμε μια νέα προοδευτική εποχή για τους πολίτες.
Είμαι εδώ γιατί εγώ μπορώ.
Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούμε.
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου όλοι και όλες στην κάλπη.
Γιατί δεν παίζουμε με την πολιτική.
Κάνουμε πολιτική».