Live τώρα    
33°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
30.7°C35.8°C
2 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
30 °C
25.8°C33.3°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
31.0°C37.6°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
30 °C
28.8°C32.2°C
2 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.9°C31.1°C
0 BF 51%
Τα σκυλια του Ζhukov
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα σκυλια του Ζhukov

Πρώτο Θέμα, Καθημερινή, Παραπολιτικά

Ένα νέο είδος έχει αρχίσει να ανθεί στην εγχώρια δημοσιογραφία – ιδιαίτερα μάλιστα σε Μέσα που μάλλον αντιμετωπίζουν με κριτική ματιά τις διεθνείς αναφορές για χαμηλές επιδόσεις της Ελλάδας στην ελευθερία του Τύπου.

Το νέο αυτό είδος φαίνεται ότι έχει αναπτύξει μια μοναδική ικανότητα. Αντιδρά άμεσα, όπως ο διάσημος σκύλος, και υιοθετεί άκριτα ασμένως ό,τι γράψει όχι ο Pavlov, αλλά ο Zhukov! Και εξηγούμαστε…Έχουν ήδη γραφτεί άρθρα για το εκτεταμένο – και γιατί όχι αποτελεσματικό – δίκτυο ανώνυμων troll του Διαδικτύου, με βασικό αντικείμενο τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και στόχο τη συκοφάντηση των θέσεων της αντιπολίτευσης και την υπεράσπιση των πεπραγμένων της ΝΔ. Περίοπτη θέση σε αυτό τον εσμό των κατά τα άλλα υποστηρικτών των δυτικών αξιών και των φιλελεύθερων ιδεών κατέχει και κάποιος Zhukov. Ο λογαριασμός αυτός είναι μάλλον ο πιο επιτυχημένος, καθώς όχι μόνο αρθρογραφούσε στον αλήστου μνήμης «Φιλελεύθερο» (sic), αλλά πολύ συχνά επίσης οι αναρτήσεις του αναδημοσιεύονται σε διάφορα ομόσταβλα ηλεκτρονικά Μέσα (Παραπολιτικά, Πρώτο Θέμα κλπ).  

Χθες, λοιπόν, ο Zhukov δημοσίευσε από το βόθρο της Ομάδας Αλήθειας βίντεο το οποίο αναδεικνύει ένα λεκτικό ολίσθημα της Κατερίνας Νοτοπούλου. Αμέσως, λοιπόν, έτρεξαν να δημοσιεύσουν την σχετική «είδηση» διάφορα σάιτ αμφιβόλου ποιότητας κι εγκυρότητας, αλλά ας είναι… αυτά τη δουλειά τους κάνουν. Διέφυγε βέβαια της προσοχής τους ότι ναι μεν το βίντεο το ανήρτησε χτες ο Zhukov, αλλά αυτό είχε κυκλοφορήσει 4 χρόνια πριν, το 2019.

Μικρό όμως το κακό.  Αφού χτες το ανέβασε ο Zhukov, χτές θα το είπε και η Νοτοπούλου, που συμμετέχει στο νέο όργανο του Τσίπρα, το οποίο χτες συνεδρίασε πρώτη φόρα και άρα… η συνέχεια γνωστή.

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Απ’ αυτό πιάστηκε κι ο Δανίκας και βρήκε κάτι να γράψει στη στήλη του στο Πρώτο Θέμα για να επιτεθεί φυσικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Κι εδώ μπορεί κάποιος βέβαια να πει ότι «εντάξει, ο Δανίκας είναι … Δανίκας. Θεωρεί ο κακομοίρης, εδώ και χρόνια, ότι γράφει κάτι έξυπνο κι αστείο προς τέρψιν των μενουμευρωπαίων». Ας το ξεπεράσουμε, λοιπόν κι αυτό.

Βλέπουμε, όμως, ότι από τη γοητεία των ακροδεξιών τρολ της ΝΔ δεν ξέφυγε ούτε η ναυαρχίδα της αστικής ενημέρωσης, η Καθημερινή. Στη στήλη του «Εκλογικά» σήμερα ο Βασίλης Νέδος δίνει τίτλο – Στο μυαλό της Κατερίνας Νοτοπούλου -  κι αναφέρεται στη «χτεσινή» δήλωσή της. Τη διανθίζει μάλιστα με ιστορικές αναφορές σε επιδρομές Μογγόλων, καθώς αν μη τι άλλο είναι διαβασμένο και ψαγμένο το παλικάρι – πώς αλλιώς θα γινόταν αφού κάνει διπλωματικό ρεπορτάζ στην τοπ εφημερίδα της χώρας. Στην απίθανη περίπτωση που σπατάλησε χρόνο για την ιστορική αναφορά, θα μπορούσε να αφιερώσει έστω λίγα λεπτά ακόμα  για να δει ότι το εν λόγω βίντεο είναι αναρτημένο στο youtube από τις 8/11/2019…

Αν αφιέρωνα κι  εγώ άλλο χρόνο, φαντάζομαι θα έβρισκα  μερικά ακόμα σκυλάκια του Zhukov που αναμεταδίδουν και διανθίζουν ό,τι ξεπετιέται από τα βάθη της ψυχής του στρατάρχη των τρολ. Ας ελπίσουμε μόνο ότι θα αργήσει ο στρατάρχης να μάθει περί AI και «deep fake». Όχι τίποτα άλλο, κινδυνεύουμε να δούμε κριτική για ταινία που δεν θα υπάρχει και ακόμα χειρότερα να μάθουμε νέα για πολεμική σύρραξη στην Buranda….  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL