Live τώρα    
Θα μας πεθάνουν στη γελοιότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θα μας πεθάνουν στη γελοιότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Γρήγορα-γρήγορα έκλεισε το θέμα των υποκλοπών η Ν.Δ. Με πραξικοπηματικές μεθόδους πέτυχε να επικρατήσει το σκότος. Συνεπικουρούμενα, τα κανάλια έκλεισαν το θέμα και τηλεοπτικά. Το σφράγισαν και με βουλοκέρι τη δημοσκόπηση της MRB.

Ο Μητσοτάκης βγαίνει λαβωμένος, αλλά το χειρότερο είναι ότι αντιδρά ως ένοχος. Για να σωθεί δεν δίστασε να διαρρήξει τους δεσμούς του με ένα μεγάλο κομμάτι του Κέντρου. Να διαλύσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που τον εξέλεξε πρωθυπουργό. Και να αποκοπεί από τη δημοκρατική παράδοση της Ε.Ε. που επιμένει στη διερεύνηση του θέματος.

Το αντιστάθμισμα ήρθε να καλύψει ο Έρικ Παρκς. Ξεκίνησαν οι «τυχαίες συναντήσεις» με Έλληνες στους δρόμους της Ν. Υόρκης, η φωτογραφία α λα Μπιτλς στην Καθημερινή, τα θερμά λόγια που αναμασούν οι εκστασιασμένοι τηλεπαρουσιαστές-τριες.

Μέχρι τις εκλογές έχουν βαλθεί να μας «πεθάνουν» στη γελοιότητα και στους γκροτέσκο επικοινωνιακούς σχεδιασμούς ώστε να μετατρέψουν έναν ακραιφνή νεοφιλελεύθερο σε φιλική καρικατούρα. Όσα, όμως, μαγικά και αν κάνει ο «αρχιτέκτονας της επικοινωνίας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλολαϊκός πολιτικός δεν γίνεται.

Και επειδή, όπως οι ίδιοι παραδέχονται, η ακρίβεια θα είναι το κριτήριο της ψήφου, αλήθεια πώς θα πείσει ο πρωθυπουργός; Όταν πας στο σούπερ μάρκετ και το φθηνότερο γάλα κοστίζει 1,80 ευρώ; Συνεχίζεις στον φούρνο και το φθηνότερο ψωμί κοστίζει 1,50 ευρώ; Γυρνάς σπίτι και στην πόρτα ο λογαριασμός της ΔΕΗ σφίγγει τη θηλιά στον λαιμό σου…

Με τις δημοσκοπήσεις υπό μάλης; Αυτά τα έχουμε ξαναδεί και, όπως όλοι θυμούνται, ποτέ δεν ήταν γαλαντόμες με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ποτέ δεν τους βγήκε το παιχνίδι όπως το ήθελαν και ας κέρδισαν τις εκλογές το 2019.

Και μιας και τα όμορφα σενάρια όμορφα καίγονται και ξανασερβίρονται, η Ν.Δ. προετοιμάζει τον κόσμο για όλα τα κυβερνητικά ενδεχόμενα. Ακόμα και να μείνει με τον Βελόπουλο σε ρόλο «μουτζούρη». Όμως μια τέτοια κυβέρνηση, που θα σύρεται από την Ακροδεξιά όλο και περισσότερο, μόνο σταθερή δεν είναι.

Πραγματικά ανησυχητικό, ωστόσο, είναι ότι καταγράφεται μια τάση απαξίωσης της πολιτικής. Ο εξοβελισμός των προγραμμάτων και των επιχειρημάτων από την πολιτική συζήτηση, οι δολοφονίες χαρακτήρων, οι ευτελείς αντιπαραθέσεις, οι μη σαφείς διαχωριστικές γραμμές πριμοδοτούν το πρώτο κόμμα.

Για να γίνουν πολιτικές ανατροπές χρειάζεται ενεργή παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Αντί να εκφράζουμε μόνο την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες του Ιράν, ας παραδειγματιστούμε από τον αγώνα τους. Αλλιώς θα πείθουν ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για τις υποκλοπές για να «σώζουν το τομάρι τους» και να αποδεικνύουν ότι κανείς πια δεν ενδιαφέρεται για τη Δημοκρατία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL