Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.6°C20.7°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.0°C21.4°C
1 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.7°C20.5°C
3 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 82%
Γιάννης Οικονόμου / Επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Politico - Επιτίθεται στην δημοσιογράφο και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Οικονόμου / Επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Politico - Επιτίθεται στην δημοσιογράφο και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οικονόμου
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η εμμονή των ενοίκων του Μαξίμου στο μοντέλο που έχουν επιλέξει τις τελευταίες μέρες να επιτίθονται στα ξένα ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους επειδή εκείνοι δεν εξυπηρετούν το κυβερνητικό αφήγημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι σήμερα σειρά είχε το Politico και η δημοσιογράφος Suzanne Lynch, όπου ο Γιάννης Οικονόμου με ανακοίνωσή του από τη μία αναγκάζεται να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ του Politico, αφού η επιστολή που επικαλείται το ρεπορτάζ υπάρχει και όντως εστάλη προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες με στόχο να ενημερωθούν οι ομόλογοι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την άλλη όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί το ρεπορτάζ του Politico και το χαρακτηρίζει ένα «ανακριβέστατο» δημοσίευμα, καταλογίζοντας στην δημοσιογράφο ότι διατηρεί σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι τα ξένα ΜΜΕ δεν αναγνωρίζουν την λίστα Πέτσα, όπως υφίσταται στο εσωτερικό, δυσχεραίνει τη θέση του Γιάννη Οικονόμου ο οποίος αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του politico χαρακτηρίζοντάς το μεταξύ άλλων «παραπλανητικό και υποβολιμαίο δημοσίευμα».

Παράλληλα στο πλαίσιο του γνωστού κυβερνητικού τακτικισμού ο Γιάννης Οικονόμου καταλογίζει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αναλάβει την ευθύνη για το διεθνή διασυρμό της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου, υποστηρίζει στη δήλωσή του πως ο «ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ευτελίζεται, καθώς προσπαθεί για πολλοστή φορά να αντιπολιτευθεί χρησιμοποιώντας ανακριβή, παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα. Αυτή τη φορά κάνει σημείο αναφοράς ένα ανακριβέστατο δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία τεκμηριώνονται από συνημμένο έγγραφο και επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, είναι τα εξής: το Τμήμα Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ε.Ε, στις 29 Ιουλίου, έστειλε επιστολή προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και άλλους ομολόγους του – ανάμεσα στους οποίους και ο Ισπανός συνάδελφος του-  ζητώντας ενημέρωση για τη νομοθεσία που αφορά στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λόγους εθνικής ασφάλειας, ύστερα από αναφορές για χρήση του Predator εντός ΕΕ.

Στην απάντησή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας ενημέρωσε για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και την έρευνα για το Predator, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Έλληνας Αντιπρόσωπος υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση των κοινοτικών Υπηρεσιών ώστε να ενημερώνει αυτοπροσώπως (όπως, άλλωστε, είχε κάνει και προ της επιστολής) επί οποιουδήποτε θέματος, ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, προτού ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής επιστολών.

Και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει προς την Επιτροπή, με αναλυτική ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων της εν εξελίξει έρευνας, ευθύς μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Στην επιστολή του διαχωρίζονται πλήρως τα περί Predator από τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις.

Άλλωστε τότε δεν είχε ανακοινωθεί η επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη.  Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η ΕΥΠ και άλλες δημόσιες αρχές δεν αγόρασαν ή χρησιμοποίησαν το Predator ή αντίστοιχο λογισμικό. Σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις, τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι ένα από τα αυστηρότερα και προσεκτικότερα στην ΕΕ. Και κατέληγε ζητώντας να μην στηρίζονται τα αρμόδια κοινοτικά όργανα σε δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία δεν διακρίνονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα τους.

Όπως γίνεται ολοφάνερο, τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με όσα αποσπασματικά επικαλείται προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημα της η συντάκτρια στο δημοσίευμα, ούτε με τις αερολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα είναι πια πιεστικό: με δεδομένα τα αμάχητα στοιχεία, θα έχουν, η συντάκτρια και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ευθιξία να ανακαλέσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL