Ελληνική Αγωγή / Τακτικός συνεργάτης του υπουργείου Παιδείας (έγγραφα)

Ελληνική Αγωγή / Τακτικός συνεργάτης του υπουργείου Παιδείας (έγγραφα)

Γνώριμοι από παλιά φαίνεται να είναι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Αγωγής, με την Ελληνική Αγωγή, του Άδωνι Γεωργιάδη. Και αυτό γιατί μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας τουλάχιστον τρεις σχετικές αποφάσεις του ΙΕΠ, οι οποίες αναφέρουν ότι πρόγραμμα διδάσκεται εντός ωρολογίου προγράμματος.

Όπως όλα δείχνουν διακαής πόθος του υπουργού Ανάπτυξης ήταν τα προγράμματα της σχολής του να πάρουν την πιστοποίηση του υπουργείου Παιδείας.

Και η Ελληνική Αγωγή, τα κατάφερε από τουλάχιστον το 2021, με τη σφραγίδα της Νίκης Κεραμέως.

Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο η Ελληνική Αγωγή είχε κάνει αίτηση και για το σχολικό έτος 2020-2021 όπου και πάλι είχε εγκριθεί και μάλιστα όχι σαν πρόγραμμα για εκτός σχολικού προγράμματος αλλά και για τη διάρκεια των διδακτικών ωρών.

Η πρώτη απόφαση που έχει το φως της δημοσιότητας έχει ημερομηνία 11 Μαρτίου 2021, η δεύτερη 13 Ιανουαρίου 2022, ενώ η τρίτη, η οποία δημοσιοποιήθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Ανάπτυξης, 2 Φεβρουαρίου 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναζήτηση στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ βγάζει μόνο την περσινή απόφαση έγκρισης.

Πάντως όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης στόχος του ήταν η έγκριση από το υπουργείο Παιδείας.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει απαντήσει ευθέως στα νομικά και ηθικά ερωτήματα που προκύπτουν από την αποκάλυψη της έγκρισης μαθημάτων από την Ελληνική Αγωγή, καθώς όπως είναι γνωστό απαγορεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους τα μέλη της κυβέρνησης να συνάπτουν οποιαδήποτε μορφής σύμβαση με το Δημόσιο, από την οποία γεννάται οποιοδήποτε όφελος αυτών ή τρίτων. Η απαγόρευση ισχύει και για οποιασδήποτε μορφής εταιρία ή επιχείρηση, στην οποία συμμετέχει μέλος της κυβέρνησης.

Από την πλευρά ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στο Real fm και σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, περιέγραψε ως μία τυπική διαδικασία αυτή του ΙΕΠ, που πρακτικά σημαίνει ότι αν κάποιος Σύλλογος Γονέων ή κάποιο σχολείο θα ήθελε να καλέσει την Ελληνική Αγωγή για να παρουσιάσει στα παιδιά τα προγράμματά, τότε θα είχε το δικαίωμα να το κάνει. «Καθώς τα προγράμματα ελέγχθηκαν για την επιστημονική τους επάρκεια και την παιδαγωγική τους καταλληλόλητα και κρίθηκαν επιστημονικά ορθά και παιδαγωγικά κατάλληλα».