Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
23.9°C28.6°C
2 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.7°C24.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
25.0°C28.0°C
1 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.4°C24.4°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.5°C
2 BF 53%
Μάκης Βορίδης / Χρησιμοποιεί ακόμα και το site του υπουργείου για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μάκης Βορίδης / Χρησιμοποιεί ακόμα και το site του υπουργείου για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε ένα ακόμα βαρύ ατόπημα υπέπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκαλώντας αμηχανία, αφού ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης εκμεταλλεύτηκε ακόμα και την κρατική ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ προκειμένου να προκρίνει την κομματική προπαγάνδα και το μένος του κατά του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Η Αριστερά αποτελεί ‘βαρίδι’ για την πρόοδο της κοινωνίας»! Κι αν αυτό δεν σας φτάνει, «ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται ένα αδιαφανές σύστημα πολιτογράφησης χωρίς κριτήρια». Αυτό είναι το μήνυμα που διακρίνει ένας χρήστης της ιστοσελίδας του (www.ypes.gr) και που θα ταίριαζε ιδανικά στο προσωπικό ιστολόγιο του υπουργού ή του κόμματος του αφού ξεκάθαρα εμπεριέχει πολιτική χροιά και κομματική προπαγάνδα που συνήθως  χαρακτηρίζουν αποκλειστικά μονοκομματικά καθεστώτα.

Πρόκειται για μία ολοφάνερα αντιδεοντολογική (και αντι-ευρωπαϊκή) συμπεριφορά, αφού χρησιμοποιείται «μια κρατική ιστοσελίδα, αυτή του υπουργείου που σήμερα υπηρετεί, η οποία έχει κατασκευαστεί και συντηρείται με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, δεξιών, αριστερών και πάσης ιδεολογίας».

Τα παραπάνω σχολιάζει δηκτικά σε ανάρτησή του στο facebook ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης υπογραμμίζοντας ότι «για προπαγάνδα η κυβέρνηση έχει την ΕΡΤ και τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ. Οι κρατικές ιστοσελίδες υπάρχουν για να ενημερώνουν τους πολίτες για θέματα που αφορούν τη σχέση τους με το κράτος, για τη νομοθέτηση, για αιτήματά τους κλπ. Δεν υπάρχουν για να βρίζουν την Αριστερά με τσιτάτα του ‘61 και του ‘67-’74. Ο εμφύλιος τελείωσε, η επιστροφή του από την πίσω πόρτα από τη σημερινή ίδια και απαράλλακτη Δεξιά, ούτε εξυπηρετεί, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε να γίνει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία συμπληρώνει αιχμηρά ότι αναμένει «από τους «Μένουμε Ευρώπη» αρθρογράφους και διανοούμενους που καθημερινά ασχολούνται ακόμα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πόσο «κινδύνευσαν οι θεσμοί» μ' αυτήν, περιμένω να «καταχεριάσουν» τον κ. Βορίδη και κάθε άλλο υπουργό για αυτή την ολοφάνερα αντιδεοντολογική (και αντι-ευρωπαϊκή) συμπεριφορά».

«ΠΡΟΣΟΧΗ! το υπουργείο Εσωτερικών σας ενημερώνει!  

«Η Αριστερά αποτελεί ‘βαρίδι’ για την πρόοδο της κοινωνίας»! Κι αν αυτό δεν σας φτάνει, «ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται ένα αδιαφανές σύστημα πολιτογράφησης χωρίς κριτήρια». Αυτά είναι τα σημερινά μηνύματα του υπουργού Εσωτερικών Μαυρουδή Βορίδη προς τους Έλληνες πολίτες. Αύριο, άλλα. Να τα πιστεύει βέβαια αυτά ο κ. Βορίδης, μπορεί όσο θέλει. Να τα μεταδίδει από το γραφείο Τύπου της ΝΔ ή από την προσωπική του ιστοσελίδα, ασφαλώς έχει το ελεύθερο. Δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιεί μια κρατική ιστοσελίδα, αυτή του υπουργείου που σήμερα υπηρετεί, η οποία έχει κατασκευαστεί και συντηρείται με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, δεξιών, αριστερών και πάσης ιδεολογίας. Όπως εξάλλου από την ίδια ιστοσελίδα δεν θα μεταδώσει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της αντιπολίτευσης για τα νομοσχέδια του υπουργείου Εσωτερικών και -κυρίως- για το ποια παράταξη αποτελεί ιστορικά, εδώ και ένα τουλάχιστον αιώνα, βαρίδι και εμπόδιο στην προόδου αυτού του τόπου.
Εν κατακλείδι: για προπαγάνδα η κυβέρνηση έχει την ΕΡΤ και τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ. Οι κρατικές ιστοσελίδες υπάρχουν για να ενημερώνουν τους πολίτες για θέματα που αφορούν τη σχέση τους με το κράτος, για τη νομοθέτηση, για αιτήματά τους κλπ. Δεν υπάρχουν για να βρίζουν την Αριστερά με τσιτάτα του ‘61 και του ‘67-’74. Ο εμφύλιος τελείωσε, η επιστροφή του από την πίσω πόρτα από τη σημερινή ίδια και απαράλλακτη Δεξιά, ούτε εξυπηρετεί, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε να γίνει.
Από την κυβέρνηση αναμένω άμεσα να συνειδητοποιήσει πόσο βαρύ ατόπημα είναι αυτό. Πουθενά στην Ευρώπη δεν χρησιμοποιούνται οι σελίδες του κράτους για κομματική προπαγάνδα. Τέτοιες εικόνες χαρακτηρίζουν αποκλειστικά μονοκομματικά καθεστώτα, εκεί όπου κυβέρνηση και κράτος ταυτίζονται. Να δώσει λοιπόν αμέσως οδηγίες στους υπουργούς της, ώστε να τηρούν τουλάχιστον μια επίφαση πολιτικής νομιμότητας. Από τους «Μένουμε Ευρώπη» αρθρογράφους και διανοούμενους που καθημερινά ασχολούνται ακόμα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πόσο «κινδύνευσαν οι θεσμοί» μ' αυτήν, περιμένω να «καταχεριάσουν» τον κ. Βορίδη και κάθε άλλο υπουργό για αυτή την ολοφάνερα αντιδεοντολογική (και αντι-ευρωπαϊκή) συμπεριφορά».

«Το Κράτος δεν αποτελεί ιδιοκτησία της ΝΔ και του κ. Βορίδη»

«Το Κράτος δεν αποτελεί ιδιοκτησία της ΝΔ και του κ. Βορίδη» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την προβολή του αμιγώς κομματικής γραμμής μηνύματος στην επίσημη σελίδα του ΥΠΕΣ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «αν στη ΝΔ να θεωρούν ότι είναι οι μόνιμοι και νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, καλό είναι να αλλάξουν μυαλά. Το κράτος δεν τους ανήκει. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν τους ανήκει για να δίνει εντολές ο πρωθυπουργός στη σύζυγό του του τύπου «κάνε ότι νομίζεις». Τα υπουργεία και οι δημόσιες υποδομές δεν αποτελούν ιδιοκτησία τους. Ιδιοκτήτης είναι μόνο ο ελληνικός λαός και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε προσωρινοί ένοικοι με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και περιορισμούς».

«Όσον αφορά τον κ. Βορίδη κατανοούμε την ανάγκη να κλείσει το μάτι στους παλιούς συνοδοιπόρους του της ακροδεξιάς κοινοβουλευτικής και μη. Δεν περιμένουμε να απαρνηθεί τόσο εύκολα το ακροδεξιό παρελθόν του. Το πρόβλημα είναι ότι τις ίδιες απόψεις φαίνεται ότι ενστερνίζεται και ο δήθεν «προοδευτικός» κ. Μητσοτάκης» καταλήγει καυστικά ο Τομέας Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ο κ. Βορίδης χρησιμοποιεί το επίσημο site του υπουργείου Εσωτερικών για να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με χυδαιότητες του τύπου «ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται ένα αδιαφανές σύστημα πολιτογράφησης χωρίς κριτήρια». Ας εξηγήσει κάποιους στους «άριστους» της κυβέρνησης ότι οι επίσημες ιστοσελίδες των φορέων του δημοσίου δημιουργούνται για να ενημερώνουν τους πολίτες για τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους. Η προβολή αμιγώς κομματικών μηνυμάτων από επίσημες κρατικές σελίδες, δεν αρμόζουν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
Αν στη ΝΔ να θεωρούν ότι είναι οι μόνιμοι και νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, καλό είναι να αλλάξουν μυαλά. Το κράτος δεν τους ανήκει. Το Μέγαρο Μαξίμου δεν τους ανήκει για να δίνει εντολές ο πρωθυπουργός στη σύζυγό του του τύπου «κάνε ότι νομίζεις». Τα υπουργεία και οι δημόσιες υποδομές δεν αποτελούν ιδιοκτησία τους. Ιδιοκτήτης είναι μόνο ο ελληνικός λαός και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε προσωρινοί ένοικοι με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και περιορισμούς.
Προφανώς δεν αρκεί στη ΝΔ η προκλητική στήριξη από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ. Δεν αρκεί η καλοπληρωμένη κομματική προπαγάνδα – στην υγειά των κορόιδων - από ένα κόμμα που χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά και όχι μόνο.
Επί της ουσίας, πριν ο κ. Βορίδης μιλήσει για διαφανές σύστημα πολιτογράφησης καλό θα ήταν να ρίξει μια ματιά στον καθρέφτη. Εκεί θα δει την παράταξή του που κυβέρνησε επί 10ετίες τη χώρα και έστησε πελατειακά δίκτυα με τα θέματα της μετανάστευσης και της ιθαγένειας. Εκεί θα δει την παράταξη της ηθικής και οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι απολύτως ξεκάθαρη: Πολιτογράφηση με διαφάνεια, αντικειμενικούς κανόνες αλλά και τον αυτονόητο σεβασμό στα δικαιώματα των ανθρώπων που διαμένουν επί σειρά ετών νόμιμα στη χώρα, συμβιώνοντας αρμονικά μαζί μας και συνεισφέροντας στην πρόοδο της πατρίδας μας.
Όσον αφορά τον κ. Βορίδη κατανοούμε την ανάγκη να κλείσει το μάτι στους παλιούς συνοδοιπόρους του της ακροδεξιάς κοινοβουλευτικής και μη. Άλλωστε ολόκληρη η πολιτική διαδρομή του ήταν γεμάτη με κηρύγματα μίσους εναντίον οτιδήποτε διαφορετικού. Τουλάχιστον αυτός είναι ειλικρινής. Δεν περιμένουμε να απαρνηθεί τόσο εύκολα το ακροδεξιό παρελθόν του. Το πρόβλημα είναι ότι τις ίδιες απόψεις φαίνεται ότι ενστερνίζεται και ο δήθεν «προοδευτικός» κ. Μητσοτάκης».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL