Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.4°C17.0°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.7°C15.0°C
1 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
9.4°C17.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C17.2°C
5 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 76%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Έκοψαν ξανά κορδέλες σε έργα του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Έκοψαν ξανά κορδέλες σε έργα του ΣΥΡΙΖΑ

Oνοματοδοσία δύο παράκτιων περιπολικών σκαφών
EUROKINISSI

Δριμεία αντίδραση του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού προκάλεσε η μη αναφορά από την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία για το πότε και από ποιους παραγγέλθηκαν τα σκάφη. Πρόκειται για δυο παράκτια περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, με την τελετή να γίνεται την Πέμπτη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ελαφρύ μειδίαμα μας προκάλεσε μια αποστροφή στο λόγο του πρωθυπουργού, κατά την χθεσινή τελετή παραλαβής των δυο παράκτιων περιπολικών πλοίων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. «Είναι προσπάθεια που ξεκίνησε παλαιότερα και επιταχύνθηκε στην τελευταία φάση…», ανέφερε με μεγαλοθυμία ο κ. Μητσοτάκης, μην αναγνωρίζοντας όμως πως σε όποια τελετή παραλαβής διοργανώνεται από το ΥΝΑΝΠ, και έχει μέχρι στιγμής κληθεί να παρευρεθεί ή σε όποια στο μέλλον, ίσως δώσει το παρόν, είναι προμήθειες και έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Τονίζει επίσης ότι μέσα στο κλίμα της λαμπρής φιέστας «ξεχάστηκε» να αναφερθεί με σαφήνεια από τους εκπροσώπους της ηγεσίας του υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος ότι το συγκεκριμένο έργο, που συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 90% από την Ειδική Δράση «Εξοπλισμός Οργανισμού FRONTEX» του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έλαβε σάρκα και οστά κατόπιν των επίμονων προσπαθειών του τότε Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και του τέως αρχηγού ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, Σταμάτη Ράπτη.  

«Ξέχασαν» επίσης να αναφερθούν στο ότι η Σύμβαση με τα Ιταλικά Ναυπηγεία για την προμήθεια 4 Παράκτιων Περιπολικών πλοίων συνολικού προϋπολογισμού 55,56 εκ. ευρώ, υπεγράφη στις 22/1/2019 από τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη.  

Όσον αφορά την προ-ανακοίνωση της παραλαβής 15Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει για να μην «εκτεθεί» εκ νέου ο κ. Πρωθυπουργός, «ότι και το συγκεκριμένο έργο, που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 και στο Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, αποτελεί έργο της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι σχετικές αιτήσεις για χρηματοδότηση κατατέθηκαν το 2018 και η τελική διακήρυξη υπογράφηκε στις 31/1/2019, πάλι από τον Φώτη Κουβέλη».

Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που μετά τις ενέργειες για την προμήθεια των 54 Pickup φορτηγών και των 3 πλωτών ασθενοφόρων που σχεδιάστηκαν για την ενίσχυση των νησιωτών της χώρας μας, προχώρησε στη Σύμβαση των 4 Παράκτιων Περιπολικών πλοίων η οποία και αποτελεί τη μεγαλύτερη προμήθεια που υπογράφτηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην 100ετή ιστορία του Λιμενικού Σώματος. Ενώ τα 15 ταχύπλοα πρόκειται να ενδυναμώσουν τις επιχειρήσεις του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ στον τομέα επιτήρησης της αλιείας και άμεσης επέμβασης σε περιστατικά.  

Ο Ν.Σαντορινιός σχολίασε επίσης πως «παρά τα όσα πομπώδη ακούσαμε χθες, η αλήθεια είναι πως μετά από μια μακρά περίοδο μη ανανέωσης των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους της ΕΕ, ώστε να ενισχύσει το Λιμενικό Σώμα και να αναβαθμίσει την έρευνα και τη διάσωση στη θάλασσα, καθώς και την προστασία των θαλασσίων συνόρων μας».

Συμπλήρωσε με νόημα πως «περιμένουμε την ώρα που θα μας έρθει πρόσκληση από το υπουργείο Ναυτιλίας για μια τελετή προμήθειας που δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τωρινής διακυβέρνησης» συμπλήρωσε.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι προσπάθειές μας για ανανέωση των επιχειρησιακών μέσων του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ γίνονται πράξεις και στεκόμαστε στο πλευρό των ανδρών και γυναικών του Σώματος που καθημερινά, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύουν το υψηλό τους φρόνημα και τις ικανότητές τους» καταλήγει η δήλωση του Νεκτάριου Σαντορινιού. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL