Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
10 °C
8.6°C11.4°C
0 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
5 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.7°C
3 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.5°C
0 BF 81%
Δημήτρης Κουφοντίνας / Η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει πίσω – Το λυσάρι με τις απαντήσεις για τους βουλευτές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Κουφοντίνας / Η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει πίσω – Το λυσάρι με τις απαντήσεις για τους βουλευτές

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ο σφυγμός της ημέρας, ένα κείμενο με ερωτήσεις και απαντήσεις για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας δια χειρός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, κάνει περισσότερο από ξεκάθαρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται έστω και την ύστατη στιγμή να συνταχθεί με τις επιταγές του κράτους δικαίου, τον νομικό πολιτισμό μας και την κοινή λογική.

Το κείμενο το οποίο χρησιμοποιείται ως λυσάρι και το  αποστηθίζουν οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, διατυπώνει ξεκάθαρα ότι το Μαξίμου στην υπόθεση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, αγνοεί επιδεικτικά τους χιλιάδες νομικούς, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τους χιλιάδες πολίτες και τα πολιτικά κόμματα που επισημαίνουν ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Στο κείμενο – λυσάρι για τους βουλευτές και τα στελέχη με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου, η τελευταία ερώτηση – απάντηση είναι  ασφαλώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και για θέση του ότι ο νόμος που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ψηφίσει δεν τηρείται στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ιδού λοιπόν το κείμενο που πρέπει να αποστηθίσουν με κομματική εντολή οι νεοδημοκράτες και που αποκαλύπτει την εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μη τήρηση του νόμου  στην περίπτωση του Κουφοντίνα. Τι απαντάτε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει σπεύσει από την αρχή να υιοθετήσει το αίτημα του Κουφοντίνα προκειμένου να επιλέξει εκείνος τη φυλακή που θα εκτίσει την ποινή του, πράγμα που δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Ο νόμος προβλέπει τον τρόπο κράτησης ο οποίος και τηρήθηκε απολύτως.

Εκ του νόμου δεν επιτρέπεται να παραμένει στο Κατάστημα Κορυδαλλού, που αποτελεί Κατάστημα κράτησης τύπου Α’ και σε αυτό κρατούνται μόνο υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης. Επίσης Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται εξάλλου η μεταγωγή νέων καταδίκων στο κατάστημα Κορυδαλλού. 

Στην πραγματικότητα ο αμετανόητος (δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη) δολοφόνος 11 ανθρώπων, Δ. Κουφοντίνας ζητεί προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου και να επιλέξει τη φυλακή στην οποία θα κρατείται. 

Να σημειώσουμε ότι το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι σύγχρονο και με όλες τις απαιτούμενες διεθνώς προδιαγραφές Κατάστημα τύπου Β’, στο οποίο κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές.

Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται. Βασικοί κανόνες κάθε έννομης τάξης είναι ότι: α)διατηρεί κυριαρχικό δικαίωμα σε σχέση με τον τρόπο κράτησης καταδίκων και β) δεν υπάρχει συναλλαγή με κατάδικους σε σχέση με τον τρόπο κράτησης. Εάν υπέκυπτε η πολιτεία σε πιέσεις/εκβιασμούς θα εξωθούσε όλους τους καταδίκους σε απεργία πείνας και άλλα μέσα πίεσης για να υλοποιούν αιτήματα που θα θέτουν κάθε φορά.

Με το σκονάκι ανά χείρας, λοιπόν, και κλείνοντας τ’ αυτιά τους στις επισημάνσεις των επιστημόνων ακόμα και εκείνων που είναι φίλα προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία οδηγούν την κατάσταση με τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα σε επικίνδυνα άκρα για τον ίδιο, την Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου, την κοινωνία.

ΝΔ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Δείτε ολόκληρο τον Σφυγμό της ημέρας για χειρός ΝΔ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL