Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C23.0°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.1°C19.0°C
4 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.2°C20.0°C
1 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.0°C
1 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.0°C
0 BF 49%
Κορωνοϊός / «Είχαν 6 μήνες για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και δεν έκαναν τίποτα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / «Είχαν 6 μήνες για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και δεν έκαναν τίποτα»

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κριτική στην κυβέρνηση σε σχέση με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων καθώς «σπατάλησε χρόνο», άσκησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τους διευθυντές A΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης του νομού Χαλκιδικής, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία.

«Είχαν στη διάθεσή τους 6 μήνες να σχεδιάσουν το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων αλλά δεν έκαναν τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του τόσο για τον αριθμό των παιδιών στις αίθουσες, τα κενά στους καθηγητές, τα ζητήματα καθαριότητας στα σχολεία, αλλά κυρίως για την πλήρη αδυναμία της κυβέρνησης και της αρμόδιας υπουργού να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Ο ίδιος αναγνώρισε το δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αυτή τη χρονιά επισημαίνοντας ότι δίνουν μία δύσκολη μάχη και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με όλες του τις δυνάμεις θα βρίσκεται στο πλευρό τους, κυρίως στη μάχη ενάντια στην παραδοξολογία και στην ενημέρωση γονέων και μαθητών.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, πραγματοποίησε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς του Τουρισμού, εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτικών συνεταιρισμών.

ΜΑΛΑΜΑ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ο ίδιος στην παρέμβασή του τόνισε ότι είναι απαραίτητη μία εντελώς διαφορετική οικονομική στρατηγική με ισχυρή ενίσχυση στους πληττόμενους κλάδους της οικονομίας προκειμένου να περιοριστεί η ύφεση στην οποία βυθίζεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία, με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς οδήγησε τη χώρα σε υφεσιακή τροχιά από το τέταρτο τρίμηνο του 2019, πολύ πριν την έξαρση της πανδημίας.

Τέλος, ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την αναγκαία και άμεση στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, το πακέτο στήριξης στην οικονομία, όπως το είχε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα προγράμματα μένουμε όρθιοι και τη δέσμη των δέκα συγκεκριμένων και άμεσων μέτρων, που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

Τουρκοκυπριακές εκλογές Κατεχόμενα
ΑΝΑΛΥΣΗ

Η ανάδειξη Τατάρ στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας / Mια ανάλυση του αποτελέσματος και των πιθανών επιπτώσεων

Οι Τουρκοκύπριοι (και οι έποικοι) ψηφοφόροι εξέλεξαν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου τον ηγέτη της κοινότητας τους (τον «πρόεδρο») μέσα από μια διαδικασία δύο γύρων ψηφοφορίας. Ο Ερσίν...

SOCIAL