Κατά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό / Προκλητικός ο Ερντογάν, λέει τον ΣΥΡΙΖΑ "εστία Κούρδων τρομοκρατών"!

Κατά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό / Προκλητικός ο Ερντογάν, λέει τον ΣΥΡΙΖΑ "εστία Κούρδων τρομοκρατών"!

Εντύπωση προκαλεί το δημοσίευμα του κρατικού TRT, το οποίο φιλοξενεί ρεπορτάζ για την ενημέρωση που παραχώρησε ο Ερντογάν σε επιλεγμένους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος περιγράφει λογική παζαριού στο προσφυγικό. "Είσαι μέλος της Ε.Ε. Δείξε τις προσπάθειές σου σχετικά με αυτό το θέμα και στρίμωξε εσύ τις χώρες της Ε.Ε. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για να συμπεριφερθούμε πιο θετικά στο μεταναστευτικό", είναι η φράση που του αποδίδεται.

Σοβαρά ερωτήματα όμως γεννά η δήλωσή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί τρομοκράτες! "Χθες το βράδυ, κατά τη συνάντησή μας με τον κύριο Μητσοτάκη, είπαμε 'Κοιτάξτε, αυτά τα μέλη της DHKP-C, της PKK/YPG, της Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης (FETÖ) έρχονται συνέχεια σε σας και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ είναι η εστία, το μέρος που καταφεύγουν. Επομένως περιμένουμε από σας να πάρετε στάση, περιμένουμε στήριξη. Να ξέρετε πως αυτή η στήριξη θα αυξήσει και τη δική μας στήριξη προς εσάς", υποστήριξε, σύμφωνα με το TRT.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

"Η προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες είναι διαχρονική, όπως πάγια είναι και η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το θέμα. Ελπίζουμε αυτή να δόθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση από τον πρωθυπουργό, που εμφανίστηκε να κρατάει ίσες αποστάσεις, λέγοντας πως η ένταση θα ξεπεραστεί εάν υπάρξει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές", ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. "Την ώρα μάλιστα που η μία μόνο πλευρά παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο και έχει το θράσος να καταγγέλλει την Ελλάδα και για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών όταν το εφαρμόζει", προσέθεταν τονίζοντας πως "ελπίζουμε να μην υπάρξει εγχώρια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από τα κρίσιμα επίδικα που έθεσε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ".

Κυβερνητική πηγή

Κυβερνητική πηγή απαντώντας σε σχετική ερώτηση της "Α" επιβεβαίωνε επί της ουσίας το δημοσίευμα και σημείωνε πως ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε πως "οι ελληνικές υπηρεσίες λειτουργούν σοβαρά και αποφασιστικά. Την ευθύνη για την ασφάλεια επί ελληνικού εδάφους την έχουν οι ελληνικές υπηρεσίες".

Αλήθεια, αποδέχεται ο πρωθυπουργός την κατηγορία της Άγκυρας πως η Ελλάδα και ειδικότερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούν την εστία "τρομοκρατών"; Τι σημαίνει η αλληλοστήριξη που προτείνει ο Ερντογάν; Γιατί αποσιωπήθηκε αυτή η είδηση τόσο από την ΕΡΤ όσο και από το ΑΠΕ;