Από τις αρχές Απριλίου, οπότε εμφανίστηκε στην πλατεία Εξαρχείων το κοντέινερ των αντιεξουσιαστών, η συμμαχία των νεοφιλελεύθερων και των ακροδεξιών με τα μιντιακά της φερέφωνα φωνασκεί εναντίον της κυβέρνησης. Από τα κάθε λογής Ποτάμια μέχρι τη Ν.Δ. - ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γράψει στο Τwitter: “'Αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ' στη μέση της πλατείας, καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο. Με την ανοχή της κυβέρνησης. Για γέλια και για κλάματα...”.
Μόνο που η “ανοχή” δεν είναι της κυβέρνησης, αλλά του αγαπημένου τους δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Ο προστατευόμενος από τα μίντια δήμαρχος Αθηναίων, που έχει ζητήσει μέχρι και παραίτηση υπουργού, μόλις πρέπει να κάνει τη δουλειά του καθυστερεί.
Εφόσον ο Γ. Καμίνης θεωρεί ότι το κοντέινερ είναι παράνομο, οφείλει να ενημερώσει την Πολεοδομία για να διαπιστωθεί η παράβαση. Μετά τη διαπίστωση της πολεοδομικής παράβασης, θα πρέπει ο δήμος να επιβάλει πρόστιμο στους υπευθύνους (δηλαδή στη Συνέλευση για την Επανοικειοποίηση των Εξαρχείων) και να επιβάλει την απομάκρυνση της αυθαίρετης κατασκευής. Και αν αυτή δεν γίνει, ο δήμος θα πρέπει να απομακρύνει το κοντέινερ ζητώντας τη συνδρομή της αστυνομίας.
Αν δεν μπορεί ούτε την πολεδομική τάξη να επιβάλει ο Γ. Καμίνης, ας παραιτηθεί - αυτό δεν θα έλεγε ο ίδιος για τους υπουργούς;