Σύμφωνα με την Washington Post ο πραγματικός λόγος που ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο τον Τζέι Ντι Βανς, είναι το μικρό του επίθετο. Σύμφωνα με την μεγάλη αμερικανική εφημερίδα, ο Τραμπ λατρεύει τις μικρές, ισχυρές λέξεις και το έχει πει πολλές φορές.
Μόνο που ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ δεν γεννήθηκε ως Βανς και μάλιστα άλλαξε δύο φορές το επίθετό του.
Ο 39χρονος γερουσιαστής από το Οχάιο που πλασάρεται ως ένα φτωχόπαιδο που έκανε πράξη το αμερικάνικο όνειρο και μέχρι πρότινος εμφανιζόταν σαν πολέμιος του Τραμπ, γεννήθηκε ως Τζέιμς Ντόναλντ Μπάουμαν στις 2 Αυγούστου 1984.
Όταν ήταν μικρός οι γονείς του χώρισαν και ο Μπάουμαν υιοθετήθηκε από τον τρίτο σύζυγο της μητέρας του, τον Μπομπ Χάμελ, και το όνομά του άλλαξε σε Τζέιμς Ντέιβιντ Χάμελ.
Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ δεν έμεινε όμως σε αυτό το επίθετο καθώς το 2014 επέλεξε το επώνυμο του παππού και της γιαγιάς από τη μεριά της μητέρας το και από τότε ονομάζεται Τζέι Ντι Βανς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήθελε να τιμήσει με τον τρόπο αυτό τον παππού του και την γιαγιά του που όπως λέει τον μεγάλωσαν.