Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Φοβάται να πει τη λέξη «γυναικοκτονία» - Αρνείται ότι υπάρχει αύξηση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Φοβάται να πει τη λέξη «γυναικοκτονία» - Αρνείται ότι υπάρχει αύξηση

Με μία δήλωση 142 λέξεων απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος με παρέμβασή του ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επανακαταθέτει την τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία», τροπολογία που απέρριψε η Νέα Δημοκρατία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη δήλωσή του μιλάει μεταξύ άλλων για «περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών», για «εγκλήματα» και για «κακοποιητική συμπεριφορά». Ωστόσο, αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τον όρο «γυναικοκτονία», μία λέξη που αποτελεί κόκκινο πανί για την Alt Right σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα ο Γιάννης Οικονόμου, παρά τις 14 γυναικοκτονίες μέσα σε ένα έτος, αρνείται ότι υπάρχει αύξηση, λέγοντας ότι «η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών είχαμε και στο παρελθόν και δυστυχώς έχουμε και σήμερα».

Κατά τα άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση «έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς» και προσθέτει ότι στηρίζει «έμπρακτα τα θύματα» και μάχεται «σθεναρά για την απάλειψή της». Την ίδια στιγμή κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει ένα «πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά».

Υπενθυμίζεται ότι η νέα γυναικτοκτονία αυτή τη φορά διαπράχθηκε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής, όταν 49χρονος σκότωσε με αιχμηρό αντικείμενο την 48χρονο σύζυγό του.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών είχαμε και στο παρελθόν και δυστυχώς έχουμε και σήμερα.

Μόνο που την περίοδο που ήταν Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, η Κυβέρνησή του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά. Σήμερα, η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του ποινικού κώδικα που ψηφίσαμε πρόσφατα. Την αλλαγή αυτή καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει την υποκρισία του κ. Τσίπρα και στο ζήτημα αυτό.

Επιπλέον, με μια σειρά θεσμικές πρωτοβουλίες η Κυβέρνησή μας ήταν αυτή που έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Στηρίζουμε έμπρακτα τα θύματα και μαχόμαστε σθεναρά για την απάλειψή της. Απέναντι στο έγκλημα, η αξιοπρέπεια, η σωματική ακεραιότητα και τελικά η ανθρώπινη ζωή προστατεύονται από αυστηρούς και λειτουργικούς νόμους που ισχύουν έναντι πάντων».