ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ / Αναβλήθηκε απουσία μαρτύρων κατηγορίας η δίκη του Ν. Φλώρου

ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ / Αναβλήθηκε απουσία μαρτύρων κατηγορίας η δίκη του Ν. Φλώρου

Αναβλήθηκε για τις 13 Φεβρουαρίου η δίκη του μέλους του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Νώντα Φλώρου που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ωμής και απρόκλητης επίθεσης της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε συγκέντρωση της Αριστερής Ενότητας. Σε βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, απειλή και πρόκληση σωματικής βλάβης, αλλά οι μάρτυρες κατηγορίας, αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Η Έδρα πρότεινε την πραγματοποίηση της δίκης με την ανάγνωση των προχθεσινών τους καταθέσεων, κάτι που αρνήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, κρίνοντας απαραίτητη την παρουσία των αστυνομικών.

Από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του κόμματος, συμφοιτητές του Ν. Φλώρου και δεκάδες αλληλέγγυοι, χωρίς να υπάρξει ένταση. Ο Ν. Φλώρος ήταν ανάμεσα στους 47 φοιτητές, νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και περαστικούς που προσήχθησαν μετά την απρόκλητη και βίαιη επίθεση αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ κατά της ειρηνικής διαμαρτυρίας της ΑΡ.ΕΝ. για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Μάλιστα, στα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης φαίνεται καθαρά ο ξυλοδαρμός και η βίαιη σύλληψή του από άνδρες της ΔΕΛΤΑ.

ΔΑΠ όπως... ΔΕΛΤΑ

Την ίδια ώρα, τους αστυνομικούς προσπάθησαν να μιμηθούν μέλη της ΔΑΠ στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Όταν το σχήμα της Αριστερής Ενότητας απαίτησε από την παράταξη της ΔΑΠ να στηρίξει ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου που θα καταδικάζει το όργιο καταστολής την Πέμπτη, με τρία μέλη του Συλλόγου να έχουν προσαχθεί, οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ απάντησαν με απειλές και τραμπουκισμούς με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, όπως καταγγέλλουν φοιτητές. Αποτέλεσμα ήταν να χτυπηθεί στο πρόσωπο φοιτήτρια, μέλος της Αριστερής Ενότητας. Μέχρι την ώρα που έκλεινε η "Αυγή" το γραφείο Τύπου της Συγγρού δεν είχε εκφράσει ούτε αποτροπιασμό ούτε καταδίκη της "γαλάζιας" βίας.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταρκτική διαδικασία για την υπόθεση του Φαρμακονησίου στο Ναυτοδικείο του Πειραιά, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις των επιζώντων αλλά και των λιμενικών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ