Έρευνες για τον τρίτο δράστη και τους εγκεφάλους της απαγωγής

Έρευνες για τον τρίτο δράστη και τους εγκεφάλους της απαγωγής

Τρεις οι φυσικοί αυτουργοί της απαγωγής του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου, που κράτησε 12 ώρες και κατέληξε αισίως χθες το απόγευμα με την παράδοση του ενός απαγωγέα στο Α.Τ. Κερατέας μαζί με τον επιχειρηματία και τη σύλληψη λίγο αργότερα ενός δεύτερου δράστη. Οι έρευνες της αστυνομίας ωστόσο συνεχίζονται καθώς αντικείμενο έρευνας αποτελεί ακόμα ο τρόπος οργάνωσης της απαγωγής, αν οι φυσικοί αυτουργοί ταυτίζονται με τους ηθικούς, αν είχαν εσωτερική πληροφόρηση τόσο για τις κινήσεις του επιχειρηματία όσο και για το ό,τι είχε πάλι πρόσφατα δάνειο, καθώς πληροφορίες ταύτιζαν το ποσό του δανείου με το ποσό των λύτρων που είχαν ζητηθεί.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι δύο συλληφθέντες εξετάζονταν από την ασφάλεια και σύμφωνα με τις μέχρι τότε αστυνομικές πληροφορίες ο ίδιος ο επιχειρηματίας έχει δει τρεις δράστες κατά την απαγωγή του. Άλλες αστυνομικές πηγές μετέφεραν με επιφύλαξη ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν υπάλληλος του επιχειρηματία.

Έστησαν ενέδρα με τροχαίο

Η περιπέτεια για τον επιχειρηματία ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης, όταν οι τρεις δράστες σταμάτησαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία στον Γέρακα στήνοντας ένα ψεύτικο τροχαίο ατύχημα με μια μηχανή που ανατρέπεται στη συμβολή των οδών Όσσας και Κλεισθένους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας κατέβηκε από το αυτοκινητό του για να βοηθήσει και τότε οι δράστες τον ακινητοποίησαν και τον έβαλαν μέσα σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου με το οποίο φέρεται να τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.

Στη συνέχεια, οι δράστες τηλεφώνησαν στην οικογένειά του και ζήτησαν λύτρα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για λύτρα ύψους 2.000.000 ευρώ. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα, ξεκινώντας σύμφωνα με την αστυνομία έρευνες στην γύρω περιοχή, στην οποία θεωρούσαν ότι βρισκόταν ο απαχθείς. Στήθηκαν αστυνομικά μπλόκα για να μπορέσουν να εγκλωβίσουν τους απαγωγείς σε συγκεκριμένη ακτίνα που θωρούσαν ότι βρίσκονται.

Πώς έπεισε ο επιχειρηματίας τον απαγωγέα

Στο μεταξύ οι απαγωγείς είχαν χωριστεί και ο επιχειρηματίας είχε μείνει μέ έναν μόνο από τους απαγωγείς του. Η κινητοποίηση των αρχών είχε αρχίσει να γίνεται αισθητή, καθώς αστυνομικές πηγές υποστήριζαν στην "Α" ότι ο απαγωγέας είχε αρχίσει να νιώθει "πίεση". Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να τον έπεισε πως οι άλλοι είχαν πιαστεί και για να γλιτώσει μια βαριά ποινή θα τον συνέφερε να παραδοθεί.

Έτσι χθες το απόγευμα ο 37χρονος Μολδαβός παραδόθηκε στο Α.Τ. Κερατέας συνοδεύοντας τον επιχειρηματία εκεί. Πάνω του βρέθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, πιστόλι και χειροβομβίδα ανατολικού τύπου καθώς και ένα ζευγάρι χειροπέδες. Ακολούθησε η σύλληψη του δεύτερου δράστη στην περιοχή του Μαρκόπουλου, με πληροφορίες πιθανότατα του συλληφθέντα.

Ρεπορτάζ: Έλλη Ζώτου