Σε 10ετή κάθειρξη καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης, τον 57χρονο φροντιστή του ιδρύματος «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, για τον θάνατο του 21χρονου Πάρη, τον Νοέμβριο του 2021.
Το Κακουργιοδικείο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι τέλεσε το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά αδύναμου ατόμου με θετική ενέργεια και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Ο φροντιστής αφέθηκε ωστόσο ελεύθερος καθώς το δικαστήριο έκανε σύμφωνα με το voria.gr δεκτό το αίτημα να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή του με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.
Ο 21χρονος είχε διακομιστεί με χτυπήματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2021 και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του υπέκυψε στα τραύματά του. Μάλιστα σήμερα στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση, η οποία κλήθηκε από το δικαστήριο να αναλύσει την έκθεσή της παρ’ ότι δεν είχε περιληφθεί στον κατάλογο των μαρτύρων, επιβεβαίωσε ότι ο 21χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
Πριν τη διακομιδή του νεαρού στο νοσοκομείο εργαζόμενη είχε αποκαλύψει σε συναδέλφους της εκείνη τη νύχτα ότι ο 57χρονος τον χτύπησε με κλοτσιές στο κεφάλι. Η εργαζόμενη στο δικαστήριο άλλαξε την κατάθεσή της, ωστόσο οι άλλες δύο συνάδελφοί της μετέφεραν όσα τους είχε πει για τα όσα έκανε ο 57χρονος. Μάλιστα εργαζόμενες μετέφεραν ότι μετά το περιστατικό ο φροντιστής περιέφερε και επιδείκνυε τον 21χρονο στους διαδρόμους του ιδρύματος και τον φωτογράφιζε για να δείξει ότι δεν τον χτύπησε. Ανέφεραν παράλληλα, ότι με εντολή των προϊσταμένων άμεσα απομακρύνθηκε εκείνη τη νύχτα από τη βάρδιά του, ενώ μαρτυρίες ανέφεραν ότι μύριζε αλκοόλ.
Ο ίδιος πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν χτύπησε τον Πάρι. Μάλιστα στην απολογία του αρχικά ισχυρίστηκε πως ο 21χρονος πέθανε από πνευμονία, ενώ στη συνέχεια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα χτυπήματα να προήλθαν από άλλον περιθαλπόμενο ή ακόμη και να προκλήθηκαν στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε τραυματισμένος.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης με θετική ενέργεια. Τέσσερις ψήφισαν υπέρ αυτής της άποψης, ένας ένορκος είχε την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστεί για θανατηφόρα σωματική βλάβη διά παραλείψεως, ένας ένοχος ότι έπρεπε να καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ένας είχε την άποψη ότι έπρεπε να κηρυχθεί αθώος.
Μετά τον θάνατο του Πάρι κινήθηκε νέα εισαγγελική έρευνα και έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη εργαζόμενοι και πρώην στελέχη του ιδρύματος για τους διαδοχικούς τραυματισμούς του 21χρονου πριν το θάνατό του, για τους οποίους κατέθεσαν μήνυση οι γονείς του, οι οποίοι μετά την καταδικαστική απόφαση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.