Ξυλόκαστρο / «Εξαφανίστηκε» κομμάτι της παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών (βίντεο)

Ξυλόκαστρο / «Εξαφανίστηκε» κομμάτι της παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών (βίντεο)

Με τον κίνδυνο και την ανασφάλεια για την σωματική τους ακεραιότητα έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, εξαιτίας των μεγάλων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η διάβρωση των ακτών στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα, σε πολλά σημεία του δήμου η θάλασσα έχει φτάσει στα σπίτια θέτοντας σε κίνδυνο και τις περιουσίες των πολιτών.

Οι καταστροφές στην παλαιά Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών εντοπίζονται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου στη Λυγιά Ξυλοκάστρου, περίπου 50 μέτρα από τον δρόμο, στο ρεύμα προς Πάτρα όπου εμφανίζεται μεγάλη καθίζηση, με τρύπες στο οδόστρωμα.

Πηγή: korinthostv.gr

Την Παρασκευή (15/03) ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό επισκέφτηκαν την περιοχή.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα βρεθεί ένα κονδύλι για να αποκατασταθεί ο δρόμος και να διορθωθεί το πρόβλημα στην Eθνική οδό για να περνάνε οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι οδηγοί με ασφάλεια.

Ο δήμαρχος, από την μεριά του, τόνισε ότι κινδυνεύουν άμεσα οι οδηγοί και οι πολίτες στην παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών και όπως είπε χαρακτηριστικά ευτυχώς που δεν έχουμε θρηνήσει θύματα και «πρέπει η πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για να επιδιορθωθεί το πρόβλημα».