ΕΜΥ / Έδωσε τη λίστα με τα ονόματα των κακοκαιριών για το 2023-’24 – Πρώτη ... η «Αυγή»

ΕΜΥ / Έδωσε τη λίστα με τα ονόματα των κακοκαιριών για το 2023-’24 – Πρώτη ... η «Αυγή»

Στη λίστα με τα ονόματα που θα δοθούν στις κακοκαιρίες την περίοδο 2023-2024, πρώτο όνομα φιγουράρει το «Avgi» ή στα ελληνικά «Αυγή». Ευτυχώς που δεν έχει και το .gr γιατί θα το παίρναμε προσωπικά. 

Για την ιστορία η συνεργασία της ΕΜΥ με τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες Κύπρου και Ισραήλ, στο πλαίσιο της Ομάδας Ανατολικής Μεσογείου, συνίσταται στην εβδομαδιαία επικοινωνία μεταξύ των αντίστοιχων προγνωστικών κέντρων από 1ης Οκτωβρίου, με σκοπό την αλληλοενημέρωση για θέματα καιρού της περιοχής και την εξέλιξη της κίνησης των συστημάτων που πρόκειται να μας επηρεάσουν.

Από το 2021 έχει αποφασιστεί ανάλογα με την ένταση των αναμενόμενων καιρικών φαινομένων, η ονοματοδοσία τους (ή όχι), με χρήση κατά σειρά ονομάτων που έχουν συναποφασιστεί.

Για το προσεχές 12μηνο, η λίστα είναι η εξής: 

Avgi, Ben, Cornelius, Doros, Eden, Fedra, Gea, Hillel, Iris, Keren, Leonidas, Maria, Nir, Olympias, Petros, Qamar, Raphael, Sofia, Tal, Urania, Vyron, Widad, Xenophon , Yakinthi, Ziv

Σημειώνεται ότι όλες οι κακοκαιρίες ονομάζονται από τις επίσημες μετεωρολογικές υπηρεσίες στην Ευρώπη εντός των παραπάνω περιοχών πρόβλεψης. Οι τυφώνες και οι καταιγίδες του Ατλαντικού που μετατράπηκαν σε ευρωπαϊκές θύελλες διατηρούν το όνομά τους όπως είχε δοθεί από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι της Φλόριντα.