Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Θάνατος 63χρονης / «Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Κω - Από τα 4 ασθενοφόρα μόνο το ένα δουλεύει»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θάνατος 63χρονης / «Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Κω - Από τα 4 ασθενοφόρα μόνο το ένα δουλεύει»

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
INTIME/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Οργή και ντροπή έχει προκαλέσει η είδηση ότι μια γυναίκα 63 ετών άφησε την τελευταία της πνοή στην καρότσα αγροτικού, που την μετέφερε στο νοσοκομείο, καθώς σε ολόκληρη την Κω, αυτό το τόσο τουριστικό νησί, υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έτυχε τότε να βρίσκεται σε άλλον ασθενή.

«Είμαστε σε απόγνωση» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ιερέας Αναστάσιος Τσουκνιάς, ανιψιός της 63χρονης, περιγράφοντας τις τραγικές ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού στην Κω, που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τους κατοίκους του νησιού.

Όπως είπε, η τραγωδία συνέβη σε οικογενειακή γιορτή. «Πήγε στα γενέθλια που είχε το εγγονάκι της. Ήταν μια χαρά και ξαφνικά ένιωσε έναν πόνο στο κεφάλι και έπεσε κάτω» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η γυναίκα δεν είχε προβλήματα υγείας. 

«Οι συγγενείς που ήταν εκεί πήραν το ΕΚΑΒ, αλλά υπήρχαν και δύο γιατροί στο σπίτι, ο ένας ορθοδοντικός και ο άλλος στρατιωτικός, οι οποίοι της έκαναν μαλάξεις και τεχνητές αναπνοές» συνέχισε. «Ταυτόχρονα παίρναμε τηλέφωνο και το ασθενοφόρο το οποίο είχε πάει σε άλλο συμβάν σε ένα ξενοδοχείο για να παραλάβει ένα παιδάκι» πρόσθεσε. 

«Τα ασθενοφόρα είναι τέσσερα αλλά ένα δουλεύει. Τα άλλα τρία, από δωρεές των μεταναστών της Αυστραλίας και της Αμερικής, κάθονται γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Έτσι, τη βάλανε στο φορτηγάκι μαζί με τον γιατρό και ειδοποιήσαμε και την αστυνομία να ανοίξει τον δρόμο» σημείωσε.

«Αυτή η κατάντια, το 2023 στο νησί του Ιπποκράτη να μην έχουμε προσωπικό. Δεν έχουμε πνευμονολόγο, δε έχουμε καρδιολόγο, παθολόγο, παιδίατρο. Έχουμε νοσοκομείο και δεν έχουμε γιατρό. Κι αυτό ισχύει εδώ και χρόνια. Οι κάτοικοι της Κω έχουν αγανακτήσει» υπογράμμισε. «Είναι ντροπή. Φεύγουν οι κάτοικοι της Κω και πηγαίνουν στην Τουρκία για απλές εξετάσεις» τόνισε.

Σήμερα Τετάρτη (7/6) συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην 63χρονη. Χθες το βράδυ  έγινε γνωστή στην οικογένειά της η αιτία του θανάτου της, που ήταν ανεύρυσμα εγκεφάλου.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην Κω στην Κυριακή. «Σε κανέναν δεν αξίζει να πεθαίνει σε μια καρότσα φορτηγού» έγραψε στον λογαριασμό του στα social media ο ορθοδοντικός Γιάννης Μαυρόστομος, που τη συνόδευε στο αγροτικό προσπαθώντας να της παρέχει τις πρώτες βοήθειες. «Ντρέπομαι που στην Κω του 2023 η ζωή κι ο θάνατος είναι τόσο φτηνά, πιο φτηνά απ’ τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία…» τόνισε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL