Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Μύκονος / Μπουλντόζες στο Nammos για να αποφύγει τα πρόστιμα (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μύκονος / Μπουλντόζες στο Nammos για να αποφύγει τα πρόστιμα (βίντεο)

screenshot ΜΥΚΟΝΟΣ NAMMOS ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
screenshot Youtube

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Πέμπτης η διαδικασία κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων στο διάσημο Nammos της Μυκόνου, χωρίς να είναι σαφές αν κατεδαφίζονται όλες οι αυθαιρεσίες που εντοπίστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η είδηση έρχεται λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες ότι το ΥΠΕΝ με έγγραφό του «έδειχνε» τον δρόμο για την επαναλειτουργία του που επί της ουσίας εξαιρεί από την κατεδάφιση τις αυθαιρεσίες που εντοπίστηκαν στα δύο βασικά κτίρια. Συγκεκριμένα, η εξαίρεση αφορά τα δύο βασικά κτίρια, των 520 τ.μ. και 39 τ.μ.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα τοπικών και κεντρικών ΜΜΕ, οι ιδιοκτήτες του φαίνεται ότι επέλεξαν να κατεδαφίσουν μόνοι τους τα κτίσματα, προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα που προβλέπονται. Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση αναστολής της κατεδάφισης που είχε υποβληθεί τελικά απορρίφθηκε.

Προκειμένου μάλιστα να τεκμαίρεται αναμφισβήτητα η κατεδάφιση, φαίνεται ότι επιστρατεύτηκε και drone. To βίντεο με τις εργασίες κατεδάφισης δημοσιεύεται από αρκετά διαφορετικά ΜΜΕ και ιστοθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολιάζοντας την «αυτοκατεδάφισης» στο ieidiseis ο επιβλέπων εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ότι «το Nammos προτίμησε το νυστέρι από το γιαταγάνι».

Παρών είναι επίσης και ο Αστυνομικός Υποδιοικητής Μυκόνου Νίκος Μπογατίνης. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει σειρά αποκαλύψεων για τον ρόλο επίορκων αστυνομικών στις τεράστιες πολεοδομικές αυθαιρεσίες στο «νησί των ανέμων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL