Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου / Οργή για την απόφαση του Αρείου Πάγου - «Η Δικαιοσύνη έχει πιάσει πάτο»

Μητέρα Ζακ Κωστόπουλου / Οργή για την απόφαση του Αρείου Πάγου - «Η Δικαιοσύνη έχει πιάσει πάτο»

Με λέξεις που «καίνε» σχολιάζει η Ελένη Κωστοπούλου την απόφαση του Αρείου Πάγου να απορρίψει την αναίρεση που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην απόφαση αποφυλάκισης του μεσίτη Χορταριά, ο οποίος κακοποίησε μέχρι θανάτου τον Ζακ. Αυτή η εξέλιξη, βγάζει τον κατηγορούμενο εκτός φυλακής.

Όπως ενημέρωσε η συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Άννυ Παπαρρούσου, «ο τελευταίος είχε τιμωρηθεί με ποινή δεκαετούς κάθειρξης χωρίς αναστολή. Η αναστολή του χορηγήθηκε από ένα Μικτό Ορκωτό Εφετείο που συνεδρίασε στις 4/7/22, δύο μήνες μετά την απαγγελία της πρωτόδικης απόφασης».

Με άρθρο – παρέμβαση της στην Εφημερίδα των Συντακτών, η κα Κωστοπούλου, βαθιά οργισμένη, σχολιάζει πως «για αυτό το άτομο οι ανώτατοι δικαστικοί άρχοντες της χώρας συμφώνησαν να μην εκτίσει την ποινή των δέκα χρόνων που του έχει επιβληθεί, αλλά να ζει ελεύθερος σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, περιμένοντας το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό το οποίο αναβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2023 για τον Δεκέμβριο του 2023, δηλαδή ένα χρόνο μετά».

«Κι αυτά, αν και επιτέθηκε και χαστούκισε κάποιον μετά τη δολοφονία του Ζακ. Αν και από τις αναρτήσεις του φαίνεται ότι είναι ένας θιασώτης της βίας, ένα πρόσωπο που διασκέδαζε με την επίθεση σε βάρος τού πρώην δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη», γράφει η μητέρα του αδικοχαμένου Ζακ.

Η ίδια, στο άρθρο της συμπληρώνει με νόημα στα παραπάνω πως «αν και η αποφυλάκισή του -μόλις δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση η οποία είχε ομόφωνα απορρίψει και την αναστολή και τα ελαφρυντικά- δεν είχε καμία απολύτως δικαιολογία ούτε βασιζόταν σε οποιοδήποτε στοιχείο. Αν και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Επικρατείας κατά τη συνάντηση που είχαμε είχαν εκφράσει τη γνώμη ότι η ενέργεια αυτή ήταν ανυπόστατη και απαράδεκτη νομικά».

«Σταματήστε λοιπόν να μας ρωτάτε αν έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη», λέει η μάνα που είδε το παιδί της να λιντσάρεται, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, που είδε αιμοβόρους ένοχους να μην τιμωρούνται για το έγκλημά τους.

«Κατά τη γνώμη μου, η ελληνική Δικαιοσύνη όχι μόνο έχει πιάσει πάτο, αλλά σκάβει για να κατέβει πιο χαμηλά», γράφει η κα. Κωστοπούλου «ξεσπώντας» απέναντι στην αδικία που βιώνει η οικογένειά της.

Ταυτόχρονα, όμως, τονίζει πως το παιδί της «έχει λάβει από σχεδόν όλο τον ελληνικό λαό τη δικαιοσύνη που του αρμόζει».

«Μπορείτε να κρατήσετε τη δική σας δικαιοσύνη που παράγει τέτοια αποτελέσματα και είναι «αμερόληπτη, ανιδιοτελής, χωρίς φόβο ή εύνοια», ολοκληρώνει η Ελένη Κωστοπούλου.