Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Αττική / Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου έξω από το σχολείο του - Σοκάρει το βίντεο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αττική / Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου έξω από το σχολείο του - Σοκάρει το βίντεο

Εκφοβισμός
Screenshot

Ακόμη ένα περιστατικό άγριου bullying «έρχεται στο φως της δημοσιότητας», με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονη κοινωνική ανησυχία, για τη αύξηση τέτοιων βίαιων πρακτικών.

Πιο συγκεκριμένα, το θύμα αυτή τη φορά ήταν ένας15χρονος, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από συνομηλίκους του, έξω από το σχολείο του στην Αττική.

Μάλιστα, στο βίντεο που έχει «βγει» στη δημοσιότητα, ο 15χρονος έχει πέσει κάτω και δέχεται συνεχόμενα χτυπήματα, την στιγμή που κρατάει το κεφάλι του για να προφυλαχτεί.

Η «ομάδα» που χτυπούσε το 15χρονο παιδί, αποτελούνταν από τέσσερα άτομα και μάλιστα, ένα κορίτσι που είναι συμμαθήτριά του και φίλη των εξωσχολικών, τραβούσε το εν λόγω βίντεο.

Μεγάλη σημασία έχει η καταγγελία του 15χρονου, ο οποίος είπε, ότι πριν 5 μήνες είχε τσακωθεί με έναν άγνωστο νεαρό, διότι μπήκε στην ομάδα που αντάλλαζαν μηνύματα με τους συμμαθητές του στο viber. Το άτομο, με το οποίο τσακώθηκε πριν κάποιους μήνες ο 15χρονος, είναι το ίδιο άτομο, σύμφωνα πληροφορίες, που φαίνεται στο βίντεο, να χτυπάει τον 15χρονο.

Σε ότι αφορά το νομικό σκέλος οι τέσσερις νέοι που φαίνονται στο βίντεο, όσο και το κορίτσι που βιντεοσκοπούσε, έχουν κληθεί να κληθεί και έχουν δώσει κατάθεση στην αστυνομία.

Η μητέρα του 15χρόνου δήλωσε το MEGA τα εξής:

«Έξω από το σχολείο, την ώρα που σχολούσε, ήταν τέσσερα παιδιά που τον πλεύρισαν. Του ζήτησαν να πάει μαζί τους σε κάποιο παραπέρα σημείο, δεν ήθελε ο μικρός, ήθελε να φύγει. Ο ένας τον έπιασε από τον σάκο, τον τράβηξε, τον πήγαν σε απόμερο σημείο. Του έριξαν μία μπουνιά στο πρόσωπο. Το παιδί έπεσε κάτω, έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι κι άρχισαν να τον κλωτσούν στο κεφάλι».

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε «Το παιδί δέχτηκε μία μπουνιά στο πρόσωπο, πρήστηκε όλη του η αριστερή πλευρά και όπως έπεσε κάτω και έβαλε τα χέρια του στο κεφάλι, χτύπησε και έχει χτυπήματα στα χέρια του και στα αυτιά του»

Τέλος, η μητέρα του 15χρονου ανέφερε ότι «προσπαθούμε να ζήσουμε φυσιολογικά, σαν να μην έγινε κάτι, αλλά τον βλέπω… Υπάρχουν κι άλλα θέματα bullying, που τα μάθαμε παραπλεύρως και γίνονται σε άλλα παιδιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL