Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Άλκης Καμπανός / Οι «συγγνώμες» μανάδων των κατηγορουμένων προς τους γονείς του 19χρονου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άλκης Καμπανός / Οι «συγγνώμες» μανάδων των κατηγορουμένων προς τους γονείς του 19χρονου

Κατέθεσαν οι μητέρες των κατηγορούμενων στην δίκη για την δολοφονία του Άλκη
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

«Βαρύ» το κλίμα που επικράτησε κατά την 20η μέρα της δίκης για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκη.

Συγγενείς, φίλοι και εκπαιδευτικοί των 12 κατηγορούμενων για το οπαδικό αιματοκύλισμα εναντίον του Άλκη, βρέθηκαν σήμερα στο βήμα μιλώντας κυρίως για τις προσωπικότητες των εμπλεκόμενων.

Μέσα σε όλα αυτά τα πρόσωπα, ξεχώρισαν οι μητέρες των κατηγορουμένων, οι οποίες ζήτησαν συγγνώμη εκ μέρους των παιδιών τους από τους γονείς του θύματος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους. «Καταλαβαίνουμε τη δική σας θέση, δεν είστε εδώ ως κατηγορούμενες», είπε η προεδρεύουσα του δικαστηρίου στις τρεις γυναίκες που κατέθεσαν σήμερα.

Στις καταθέσεις τους, περιέγραφαν όλα όσα τους εκμυστηρεύτηκαν τα παιδιά τους στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την σύλληψή τους και της απαγγελίας κατηγοριών εις βάρος τους. Όλες είπαν πως το δικό τους παιδί δεν χτύπησε τον Άλκη.

Η μητέρα του 1ου κατηγορούμενου, είπε πως της είναι «δύσκολο» να μιλάει για την υπόθεση, αποκαλύπτοντας πως μετά το συμβάν έχει επηρεαστεί πολύ η ψυχική της υγεία.

«Τον παρακαλούσα να μου πει την αλήθεια. Κλαίγοντας, μου είπε “μαμά, δεν τον χτύπησα”. Αν τον είχε χτυπήσει δεν θα στεκόμουν απέναντι σας», σημείωσε ενώπιον του δικαστηρίου.

«Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη που ο γιος μου βρέθηκε εκεί», ήταν τα λόγια της μάνας του 4ου κατηγορούμενου. «Κρατούσε έναν πυρσό […] δεν πρόλαβε να δει κάτι γιατί έφυγε», συνέχισε η ίδια. Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος είχε φύγει από την χώρα μετά την αιματηρή επίθεση. Λίγες μέρες μετά παραδόθηκε στις ελληνικές διωκτικές αρχές.

Συντετριμμένη εμφανίστηκε και η τρίτη γυναίκα, μητέρα του 11ου κατηγορούμενου. Το συμβάν «έπεσε σαν βόμβα μέσα στο σπίτι μας», ανέφερε η ίδια.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ πως το παιδί μου θα είχε τέτοια εμπλοκή», τόνισε και συμπλήρωσε πως ο γιός της της είχε εκμυστηρευτεί ότι «κρατούσε ένα ξύλο και επιτέθηκε στον φίλο του Άλκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL