Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Δολοφονία Μακρή / Αθώος στο Εφετείο ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία Μακρή / Αθώος στο Εφετείο ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους

Βικτώρια Καρύδα - δολοφονία Μακρη
Δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή - Στη φωτογραφία η σύζυγος Βικτώρια Καρύδα (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο 34χρονος ένοχος για την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα στις 31 Οκτωβρίου 2018.

Αντίθετα το δικαστήριο αθώωσε λόγω αμφιβολιών τον μεγαλύτερο αδελφό ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ως συνεργός.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση επιβλήθηκε επιπλέον στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την χορήγηση ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Από την πλευρά της η σύζυγος του Γιάννη Μακρή Βικτώρια Καρύδα σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου είπε: «Εγώ τον άνδρα μου θέλω».

«Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί» ανέφερε από πλευράς του ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μαρακάκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL