Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής / Σήμα κινδύνου - «Λείπουν φάρμακα πρώτης ανάγκης»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής / Σήμα κινδύνου - «Λείπουν φάρμακα πρώτης ανάγκης»

Φάρμακα σε συρτάρι φαρμακείου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Ρήγμα στη μαγική εικόνα στην υγεία, που προσπαθεί να οικοδομήσει η κυβέρνηση μετά και την άρση των τελευταίων μέτρων προστασίας για την αντιμέτωπη του κορωνοϊού, αποτελεί η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) αναφορικά με ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, ο ΦΣΑ με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «φάρμακα πρώτης ανάγκης εξακολουθούν να απουσιάζουν από τα ράφια φαρμακείων και να αναγκάζουν τους πολίτες να τηλεφωνούν σε φαρμακεία μήπως και ανακαλύψουν τα φάρμακά τους».

Παράλληλα, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θέτει και το ζήτημα της αποκομιδής των ληγμένων φαρμάκων από ειδικούς κάδους του ΙΦΕΤ στα φαρμακεία, καθώς η διαδικασία έχει σταματήσει.

«Οι κάδοι έχουν υπερχειλίσει και δεν μπορούν να δεχθούν άλλα φάρμακα για ανακύκλωση ή καταστροφή» προειδοποιεί ο ΦΣΑ υπογραμμίζοντας ότι τα δύο αυτά γεγονότα «αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και καλούνται οι αρμόδιοι και το υπουργείο Υγείας να παρέμβουν άμεσα για επίλυση του προβλήματος».

Υπενθυμίζεται στις αρχές του χρόνου, η ταλαιπωρία των πολιτών ήταν εντονότατη λόγω των πρωτοφανών ελλείψεων στα φάρμακα. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) τότε έκανε λόγο για 232 ελλειπτικά ή εντελώς εξαφανισμένα σκευάσματα, αθροιστικά, λίγο πριν το κλείσιμο του 2022. Τον Φεβρουάριο εξομαλύνθηκαν λίγο τα πράγματα με τον ΕΟΦ να κάνει λόγο για 135 σκευάσματα σε έλλειψη, και σήμερα ο ΦΣΑ εξέδωσε την προαναφερθείσα ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL