Live τώρα    
33°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
31.2°C34.0°C
2 BF 31%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
31 °C
28.0°C33.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
31 °C
29.0°C35.4°C
2 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
27.7°C30.8°C
2 BF 50%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
31 °C
30.7°C33.5°C
0 BF 29%
Νοσοκομείο Ρόδου / Υπό διάλυση από την υποστελέχωση - Γεμάτο γάτες, περιστέρια, τρωκτικά και χωρίς κλιματισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο Ρόδου / Υπό διάλυση από την υποστελέχωση - Γεμάτο γάτες, περιστέρια, τρωκτικά και χωρίς κλιματισμό

Νοσοκομείο Ρόδου
Φωτογραφία αρχείου - eurokinissi

Πρωτοφανή περιστατικά απαξίωσης καταγράφονται στο νοσοκομείο της Ρόδου που όπως καταγγέλλεται πέρα από την υποστελέχωση σε γιατρούς και προσωπικό αντιμετωπίζει κατά καιρούς προβλήματα όπως γάτες, τρωκτικά και περιστέρια που κάνουν βόλτες σε διαδρόμους και θαλάμους της μονάδας.

Το νοσοκομείο που χειρίζεται την πλειονότητα των Δωδεκανήσων είναι υπό διάλυση μαρτυρά ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου της Ρόδου, Χάρης Μπαρός μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με έγγραφα γίνεται λόγος για την απομάκρυνση γατών, οι οποίες κυκλοφορούν ελεύθερα στους διάφορους χώρους, και στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Λόγος γίνεται και για αντιμετώπιση περιστεριών με ημερομηνία 14/4/22, περιστέρια τα οποία όχι μόνο στέκονται στα παράθυρα, αλλά μπαίνουν μέσα στο νοσοκομείο και στους χώρους νοσηλείας των ασθενών.

Στην συνέχεια άλλο έγγραφο – αίτηση αφορά στην απομάκρυνση λυμάτων από τον εξωτερικό χώρο της αποστείρωσης· συγκεκριμένα εισέρχονταν από μία πόρτα με αποτέλεσμα να υπάρχει παντού δυσοσμία.

Αναφορικά με το έγγραφο που κάνει λόγο για…. Τρωκτικό σε αγγειογράφο, η απάντηση ήταν ότι αντιμετωπίστηκε καθώς έγινε η απαραίτητη απολύμανση και πλέον θεωρείται το ζήτημα ως μη υπάρχον. Το ίδιο και για τα λύματα.

Σχετικά με τα περιστέρια, το νοσοκομείο ενημέρωσε πως έχουν τοποθετηθεί σίτες ωστόσο στο έγγραφο αναφέρεται ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί σίτες και θα έπρεπε να παρθούν άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν διευκρινίζεται εάν έχουν γίνει περαιτέρω ενέργειες για καινούρια μέτρα.

«Για τα περιστέρια, έχουν μπει δίχτυα στους κοινόχρηστους χώρους, γενικότερα λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης του νοσοκομείου έχουμε πρόβλημα με τον κλιματισμό, έχει χαλάσει ο κεντρικός κλιματισμός, από τα 3 κεντρικά κλιματιστικά, λειτουργεί το 1,5. Οπότε το καλοκαίρι ανοίγουμε τα παράθυρα. Κάποια τρωκτικά ήταν τώρα τελευταία στα πατάρια. Νομίζω ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να λυθεί. Η επιτροπή Λοιμώξεων έχει τα πλήρη στοιχεία. Εγώ το γνωρίζω από την καθημερινότητά μου στο νοσοκομείο», είπε αρχικά Χάρης Μπαρός.

«Το πρόβλημά του νοσοκομείου είναι η έλλειψη προσωπικού. Δεν γνωρίζω για τα λύματα και εάν έχει λυθεί, το ακούω πρώτη φορά για λύματα στον χώρο αποστείρωσης», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα έγγραφα αυτά είναι πραγματικά, υπάρχουν θέματα ωστόσο ερώτημα παραμένει το εάν έχουν λυθεί αυτά τα προβλήματα.

Το νοσοκομείο μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης, και ακόμα υπάρχουν και ζητήματα εργολαβιών που έχουν αναληφθεί μέσα στο νοσοκομείο και προσπαθούν οι ιθύνοντες να βρουν λύση.

«Έχουμε 2 αναισθησιολόγους αυτή τη στιγμή και από τις 7 αίθουσες που υπάρχουν λειτουργούν οι 2, μία για τα επείγοντα και μία για τα τακτικά. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο ακτινολογικό, έχουμε μείνει με 5 ακτινολόγους γιατρούς. Τον τελευταίο χρόνο έχουν παραιτηθεί οι 3 και έχουν ιδιωτεύσει. Όταν αρρωσταίνει ένας από τους ακτινολόγους, έχουμε πρόβλημα με τις βάρδιες», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρός και συνέχισε:

«Έχουμε ελλείψεις σε 200 οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, στο παραϊατρικό προσωπικό, στο ακτινολογικό δεν έχουμε χειριστές, ραδιολόγους-ακτινολόγους και όσα μηχανήματα έχουμε με ακτινοβολία δεν μπορούμε να τα λειτουργήσουμε. Ειδικά στον στεφανιογράφο που χειρίζεται όλα τα εμφράγματα όλης της Δωδεκανήσου, έχουμε έναν γιατρό και έναν χειριστή, και όποτε παίρνω άδεια εγώ ή ο γιατρός ή αρρωσταίνουμε, τα εμφράγματα πρέπει να διακομίζονται στην Αθήνα ή στην Κρήτη. Δεν έχουμε αναμονή τώρα γιατί εργαζόμαστε εγώ και ο γιατρός 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL