Άλκης Καμπανός / Έξω από την αίθουσα οι γονείς -Καταθέτει η ιατροδικαστής – «Δεν είναι να τα ακούσει μάνα»

Άλκης Καμπανός / Έξω από την αίθουσα οι γονείς -Καταθέτει η ιατροδικαστής – «Δεν είναι να τα ακούσει μάνα»

Τραύματα από πέντε διαφορετικά όπλα έφερε η σορός του Άλκη Καμπανού κατέθεσε η ιατροδικαστής Λήδα–Καλλιόπη Κοβάτση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης όπου διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου.

Η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 19χρονου πριν ξεκινήσει την κατάθεση της ζήτησε από τους γονείς του Άλκη να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

«Ως μάνα, συμβουλεύω τους γονείς του Άλκη να βγουν από την αίθουσα. Αυτά που θα ακούσουμε είναι πολύ σκληρά για όλους μας. Σίγουρα δεν είναι για να τα ακούσει μια μάνα» ανέφερε η ιατροδικαστής.

Στη συνέχεια, οι γονείς του Άλκη αποχώρησαν από την αίθουσα, με τη συνήγορο ενός εξ των 12 κατηγορούμενων, Κική Μπακιρτζίδου να εκφράζει την αντίθεσή της στη συμβουλή της κ. Κοβάτση.

«Η κ. Κοβάτση δεν έχει έρθει εδώ ούτε ως μητέρα, ούτε ως συμπεθέρα. Δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοιο πράγμα τόσα χρόνια στις δικαστικές αίθουσες» μετέδωσε το thestival.gr.

Ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, απάντησε πως δεν το ξανάκουσε γιατί τέτοιο έγκλημα δεν έχει ξαναγίνει.

«Έχει τρώσει τη μηριαία αρτηρία και έχει προκαλέσει μαζική αιμορραγί», ανέφερε η ιατροδικαστής, ενώ ταυτόχρονα επέδειξε και σχετικές φωτογραφίες από τη σορό.

«Ακόμη, διακριβώθηκαν δύο τραύματα στον αριστερό μηρό – δια νύσσοντος και τέμνοντος οργάνου- μήκους 4 εκατοστών. Από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να επιφέρουν θάνατο. Το ένα είναι συμβατό με το μαχαίρι κάραμπιτ. Δεν μπορώ να αποκλείσω το άλλο να προήλθε από δρεπάνι. Δεν ήταν πλήρες τραύμα από δρεπάνι-Μόνο αν μπήκε λίγο η λάμα», επισήμανε, διευκρινίζοντας σχετικά με τη συμβατότητα των τραυμάτων με τα κατασχεθέντα όπλα. «Ιατρικά δεν μπορώ να απαντήσω για το ποιο τραύμα επέφερε το θάνατο. Ήταν πολυτραυματίας».

Σε ερώτηση της προέδρου της έδρας αν ο Άλκης θα μπορούσε να επιβιώσει με έγκαιρη επέμβαση, η μάρτυρας απάντησε: «Ακόμη και έξω από νοσοκομείο να γινόταν το περιστατικό δεν θα επιβίωνε. Γιατί το τραύμα στο κεφάλι εξωτερικά δεν φαινόταν ότι ήταν τόσο σοβαρό. Γι’ αυτό μίλησα για συνδυασμό τραυμάτων. Στο σώμα υπήρχαν τρία διαφορετικά τραύματα από τέμνοντα και νύσσοντα όργανα και δύο από διαφορετικά θλώντα όργανα».

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 12 νεαρά άτομα που βαρύνονται – μεταξύ άλλων – με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα.