Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Επιτραπέζια παιχνίδια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτραπέζια παιχνίδια

Επιτραπέζιο παιχνίδι
(PEXELS.COM)

Είδε κι απόειδε με τους έφηβους και τον προέφηβο που είχαν χώσει τις μούρες τους στους υπολογιστές από το πρωί και άρχισε τις υποσχέσεις και τις απειλές με τιμωρίες για να τους σηκώσει από τον καναπέ.

Δεν ήταν μόνο ότι όλη μέρα έπαιζαν και τώρα κόντευε να νυχτώσει, αλλά δεν επικοινωνούσαν κιόλας έτσι όπως είχαν κλειστά τα αυτιά τους με τα ακουστικά.

Υπό την απειλή της διακοπής ρευματοδότησης των υπολογιστών, η πιτσιρικαρία συμφώνησε τελικά να ανταλλάξει το διαδικτυακό παιχνίδι της με ένα επιτραπέζιο, μια ταινία σε πλατφόρμα με ποπ κορν και αναψυκτικό.

Δεν τη λες και κακή συμφωνία.

Η τετραμελής παρέα αποφάσισε να παίξει Μonopoly έπειτα από την ισχυρή επιμονή του ισχυρού ενηλίκου που είχε κάμψει τις αντιστάσεις τους με το ποπ κορν. Ένα παιχνίδι που το έβρισκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον και διδακτικό και άρχισε να εξηγεί τους κανόνες.

Στόχος, λέει, είναι να αποκτήσεις όλα τα οικόπεδα της κάθε γειτονιάς όσο αυτά είναι αναξιοποίητα για να έχουν χαμηλή τιμή και έπειτα να χτίσεις σε αυτά.

Οποτε κάποιος από τους παίχτες πατήσει σε κάποιο οικόπεδό σου, οφείλει να σου πληρώσει ενοίκιο το οποίο καθορίζεται από το ύψος της επένδυσης που έχεις προχωρήσει, ανεξάρτητα από την επιλογή του. Αν έχεις χτίσει ξενοδοχείο, αυτό θα σου πληρώσει θέλει δεν θέλει, δηλαδή.

Αν δεν σου φτάνουν τα λεφτά, μπορείς να παραχωρήσεις την περιουσία σου σε εκείνον που οφείλεις κατόπιν διαπραγμάτευσης που είναι υποχρεωτική. Αλλά αν είσαι μπατιράκι, πώς να διαπραγματευτείς; Ο νομοθέτης δεν έχει προβλέψει τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση και έτσι ο πιστωτής καθορίζει το ύψος της αποζημίωσης κατά το δοκούν.

Αν μπεις στη φυλακή, θα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει από τον τραπεζίτη τη σχετική κάρτα ελεύθερης διέλευσης. Αλλιώς, αν έχεις λεφτά, μπορείς να πληρώσεις και να βγεις ή θα παραμένεις έγκλειστος μέχρι να φέρεις σερί 3 διπλές ζαριές. Λες και αν μπορούσες να «μιλήσεις» στο ζάρι, θα ξέπεφτες στη φυλακή.

Αν τώρα θέλεις να πουλήσεις την περιουσία σου, τότε υποχρεωτικά πρέπει να την πουλήσεις στη μισή τιμή από την αντικειμενική της αξία που συχνά υπολείπεται της εμπορικής, ενώ μπορεί να υπάρξει και υποχρεωτικός πλειστηριασμός, αλλά εδώ την τιμή την ορίζουν οι άλλοι παίκτες και όχι ο ιδιοκτήτης που υποχρεώνεται σε απώλεια της περιουσίας του.

Εμπειρικά, η ασφαλέστερη επένδυση είναι οι παροχές ηλεκτρισμού και ύδατος που αποφέρουν σταθερά εισοδήματα χωρίς επενδύσεις, αλλά αυτή τη διευκρίνιση δεν τη μοιράστηκε ο μεγάλος της παρέας.

Οπως και τη λήξη του παιχνιδιού που είχε σκοπό να την κηρύξει όταν θα έχτιζε την αυτοκρατορία του και θα εξαθλίωνε ολότελα τους μικρούς του ανταγωνιστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL