Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
Η εγγύηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η εγγύηση

Δάσκαλοι και φοιτητές σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο σωστός χώρος, χρόνος και τόπος αποτελούν εγγύηση επιτυχίας. Κάποιοι το ονομάζουν και τύχη ή ατυχία, γενικά. Είναι γνωστό, πάντως, ότι σε ατυχείς καταστάσεις λέμε «βρέθηκε στον λάθος τόπο τη λάθος στιγμή» ή στις ευτυχείς «αν έχεις τύχη διάβαινε» ή «βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων».

Πιθανότατα, βέβαια, ο επιβάτης της πτήσης των Σκανδιναβικών Αερογραμμών, που ξεκινούσε από τη Στοκχόλμη και κατευθυνόταν στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν είχε στο μυαλό του αυτά τα ζητήματα όταν περιχαρής έκανε τσεκ ιν και παρέδιδε τη βαλίτσα του. Το ίδιο και ο πιλότος όταν συμπλήρωνε την τσεκ λιστ πριν την απογείωση και τα έβρισκε όλα καλώς.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης όμως, πάνω ακριβώς από τον Βόρειο Πόλο, ο περιχαρής επιβάτης υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μέχρι ο πιλότος να διαπιστώσει ότι το πλησιέστερο αεροδρόμιο για να προσγειωθεί ήταν 4 ώρες μακριά, 56 καρδιολόγοι που ταξίδευαν για ένα καρδιολογικό συνέδριο επιλήφθηκαν του επεισοδίου και ο ταξιδιώτης επέζησε, σε βαθμό που αντί να πάει καρφί στο νοσοκομείο, πήγε σε ένα πάρτι που είχε διοργανωθεί για την επέτειο των γενεθλίων του.

Απόδειξη, αφενός, ότι η τύχη είναι σημαντική τόσο κατά τις διαβάσεις γενικώς, όσο και κατά τις πτήσεις. Αφετέρου, και ότι ο τόπος αποτελεί εξίσου σημαντικό παράγοντα τόσο για τη ζωή, όσο και για τις αποφάσεις.

Ο σωστός τόπος και χρόνος, λοιπόν, αποτελούν εγγύηση αναμφισβήτητα.

Έτσι, λοιπόν, καθηγητές και δάσκαλοι, συνταξιούχοι και καλλιτέχνες βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας και αυτή την εβδομάδα, και απέκλεισαν ουσιαστικά το κέντρο της Αθήνας.

Οι καλλιτέχνες στο Ωδείο Αθηνών με κατεύθυνση το Μαξίμου, οι εκπαιδευτικοί στην πλατεία Συντάγματος με κατεύθυνση το Μαξίμου, οι συνταξιούχοι κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ. Όλοι με κατεύθυνση το κέντρο των αποφάσεων, προσδοκώντας να σταθούν αναλόγως τυχεροί με τον περιχαρή Σκανδιναβό επιβάτη. Μάταια.

Η διάβαση των καλλιτεχνών διακόπηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως και αυτή των εκπαιδευτικών και λοιπών άλλων διαδηλωτών.

Οι δρόμοι της Αθήνας φράκαραν από αυτοκίνητα από ατυχείς οδηγούς που βρέθηκαν τη λάθος ώρα στον λάθος τόπο και με μόνη όαση την Ηρώδου Αττικού, όπου βρίσκονταν μόνο δύο τσολιάδες της Εθνικής Φρουράς και ένας αστυνομικός, σαν το κέντρο του κυκλώνα όπου επικρατεί ηρεμία, ενώ τριγύρω χαλάει ο κόσμος.

Αυτά βλέπει και ο πρωθυπουργός και προσλαμβάνει αστυφύλακες αντί για γιατρούς και εκπαιδευτικούς. Εγγύηση ασφάλειας με έναν ένστολο δεν γίνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL