Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Πυροβολισμός 16χρονου / Παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ - «Οι ζωές των Ρομά μετράνε»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυροβολισμός 16χρονου / Παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ - «Οι ζωές των Ρομά μετράνε»

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του Κώστα Φραγκούλη και να στείλουν το μήνυμα «οι ζωές των Ρομά μετράνε».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης τονίζει σε ανακοίνωσή της πως «πριν από λίγες μέρες ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι από τις αστυνομικές δυνάμεις .Ο πυροβολισμός στο κεφάλι για 20€ βενζίνης ήρθε σήμερα να εντείνει το κλίμα τρομοκρατίας και να επιβεβαιώσει πως η ασυδοσία είναι κανόνας στην αστυνομία. Οι αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν, με την ευκολία που τις χαρακτηρίζει όταν βρίσκεται απέναντι στους ‘μη κανονικούς’ αυτής της κοινωνίας. Με την ευκολία που πυροβόλησαν τον Νίκο Σαμπάνη, με την ευκολία που χτύπησαν μέχρι θανάτου τον Βασίλη Μάγγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με την ζωή του Κώστα Φραγκούλη να ‘κρέμεται από μια κλωστή’ και το ‘Ιπποκράτειο’ να αρνείται πεισματικά να εκδώσει το σχετικό Ιατρικό ανακοινωθέν, οι ρατσιστικές και ακροδεξιές φωνές επαναφέρουν την ρητορική του ‘αντιτσιγγανισμού’ στον Δημόσιο διάλογο.

Χρέος μας είναι αυτές οι φωνές να σιγήσουν και να ακουστούν μονάχα αυτές που ζητάνε ‘ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ’. Μια λέξη που όπως και αν γραφτεί, ηχεί σε όλους και όλες μας το ίδιο. Μια λέξη που έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα για όλους και όλες μας και απαιτεί δικαιοσύνη για τα θύματα της αστυνομικής βαρβαρότητας.

Γι’ όλους αυτούς του λόγους βρεθήκαμε, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, για να δείξουμε την συμπαράσταση μας στην οικογένεια του Κώστα Φραγκούλη» σημειώνει καταληκτικά η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL