Κορωνοϊός / «Θερίζει» σταθερά η covid-19 - Υπερδιπλάσιοι θάνατοι σε σχέση με την ΕΕ

Κορωνοϊός / «Θερίζει» σταθερά η covid-19 - Υπερδιπλάσιοι θάνατοι σε σχέση με την ΕΕ

Υπό την πλήρη σιωπή των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, η πανδημία covid-19 συνεχίζει και τον Δεκέμβριο να σκοτώνει Έλληνες πολίτες με ρυθμούς πολλαπλάσιους του μέσου όρου της ΕΕ και της Ευρώπης, με τα νέα κρούσματα να δείχνουν επίσης ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Υγείας αδιαφορούν πλήρως να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού με περιοριστικά μέτρα.

Η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή δεύτερη θέση στην ΕΕ σε νέους θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό, πίσω μόνο από την Φινλανδία που αντιμετωπίζει κύμα έξαρσης, το πρώτο επταήμερο του Δεκεμβρίου. Έτσι, στην Ελλάδα πεθαίνουν 2,38 πολίτες ανά εκατομμύριο κατοίκων, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι οριακά κάτω από 1.

Η ουσιαστική πρωτιά της Ελλάδας γίνεται σαφής αν συγκρίνει κανείς τους θανάτους από την αρχή της πανδημίας, με αυτούς της Φινλανδίας. Στη χώρα μας χάσαμε πάνω από 3.300 συμπολίτες μας ανά εκατομμύριο πληθυσμού, υπερδιπλάσιους των σχεδόν 1.350 της Φινλανδίας. Ήδη η Ελλάδα μετρά συνολικά 34.500 νεκρούς και συνεχίζει να χάνει ζωές ταχύτερα από την υπόλοιπη ΕΕ.

Η απουσία ουσιαστικών μέτρων, όπως του εξοπλισμού σχολείων και μέσων μαζικής μεταφοράς με συστήματα καθαρισμού αέρα, επιτρέπει την συνεχή μαζική διασπορά του κορωνοϊού. Έτσι, η Ελλάδα παραμένει σταθερά και τον Δεκέμβριο στις πρώτες θέσεις και στα νέα κρούσματα.