Αστυνομική βία / Σαφές μήνυμα πλήρους ασυδοσίας της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια

Αστυνομική βία / Σαφές μήνυμα πλήρους ασυδοσίας της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια

Η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισαν την Τρίτη να στείλουν σαφές μήνυμα για το πρόσωπο της ελληνικής Αστυνομίας, με τα όσα έγιναν κατά την επέτειο για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, όπου από νωρίς η αστυνομική παρουσία ήταν εξαιρετικά επιδεικτική, σημειώθηκαν σειρά από περιστατικά ακραίας και αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας.

Σε ένα από αυτά, που κατέγραψε ο φακός του Avgi.gr, ομάδα ΜΑΤ που είχε ήδη περιορίσει στο έδαφος διαδηλωτή, καταγράφεται να ποδοπατάει με μανία στο έδαφος τον νεαρό, παρότι εμφανώς δεν αντιστέκεται και ζητά να σταθεί όρθιος.

Σε άλλη περίπτωση, δημοσιογράφος της Αυγής υπήρξε μάρτυρας εφόρμησης δικύκλων της ΔΕΛΤΑ σε πεζόδρομο, όπου βρίσκεται καφέ που διαθέτει τραπεζάκια, τα οποία ήταν γεμάτα από κόσμο, παρασέρνοντάς τα, χτυπώντας πολίτες που ήταν πελάτες του καταστήματος, ρίχνοντας χημικά και χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

«Πέφταν με λύσσα με τα μηχανάκια πάνω στα τραπέζια και τον κόσμο που καθόταν. Σπάγαν ποτήρια, έριξαν κρότου λάμψης και χημικά. Άτομα εγκλωβίστηκαν και κατέβηκαν τα ρολά για να προστατευτούν από τη μανία τους».  

Οι σκηνές αυτές θυμίζουν πολλαπλές περιπτώσεις τραυματισμών πολιτών από την «καουμπόικη» συμπεριφορά της συγκεκριμένης ομάδας.