Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Ματίνα Παγώνη / Περιμένουμε μεγάλη έξαρση γρίπης μετά τις 20 Δεκέμβρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ματίνα Παγώνη / Περιμένουμε μεγάλη έξαρση γρίπης μετά τις 20 Δεκέμβρη

Ματίνα Παγώνη
(INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Σήμα κινδύνου για τη γρίπη στη χώρα μας εκπέμπει η Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι αναμένεται μεγάλη έξαρση της γρίπης μετά τις 20 Δεκεμβρίου και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

«Το θέμα της γρίπης έχει αρχίσει και μας προβληματίζει από το καλοκαίρι, που είχαμε κάποια κρούσματα» σημείωσε, εξηγώντας ότι τα δύο τελευταία χρόνια με τις μάσκες η γρίπη ήταν σε ύφεση και δεν υπήρχαν πολλά κρούσματα. «Τώρα δυστυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει» ανέφερε. «Είδαμε ότι η Γαλλία είναι σε πανικό αυτή τη στιγμή με τόσα πολλά κρούσματα γρίπης που έχει και μάλιστα η επιτροπή σκέπτεται να επιβάλει τις μάσκες υποχρεωτικά. Στην Αμερική το ίδιο» συμπλήρωσε.

«Η μεγάλη έξαρση θα είναι μετά τις 15-20 Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο» συνέχισε ακόμη, ενώ επισήμανε ότι πέρα από τον ιό της γρίπης, υπάρχει ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός που είναι επικίνδυνος για τα μικρά παιδάκια ενός και δύο έτους και για τους ηλικιωμένους, αλλά και ο κορωνοϊός, που παραμένει παρών. «Έχουμε στην ουσία τρεις ιούς που προσπαθούμε να τους παλέψουμε από εδώ και πέρα. Γι’ αυτό οι συστάσεις είναι οι εμβολιασμοί» σημείωσε.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega για το ίδιο θέμα, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι «η γρίπη αυτή τη στιγμή είναι χειρότερη από τον κορωνοϊό». Κάλεσε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ ανέφερε ότι από τους έξι ασθενείς με γρίπη που βρέθηκαν μέχρι στιγμής σε ΜΕΘ, ο ένας έχασε τη ζωή του.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL