Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Γενικό Κρατικό Νίκαιας / Πλημμύρισε ο θάλαμος-κόλαση με τις 17 κλίνες covid-19
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γενικό Κρατικό Νίκαιας / Πλημμύρισε ο θάλαμος-κόλαση με τις 17 κλίνες covid-19

ΘΑΛΑΜΟΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
screenshot Open

Διοικήσεις νοσοκομείων που δεν μπορούν να λύσουν ούτε καν προβλήματα συντήρησης, μπορούν να αλλαχθούν, ήταν το καυστικό σχόλιο της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη για το νέο επεισόδιο στην πρωτοφανή κατάσταση που ζουν γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό και ασθενείς, στο Γενικό Κρατικό Νικαίας

Την περασμένη Παρασκευή στο Γενικό Κρατικό Νικαίας πλημμύρισε ολόκληρη η πτέρυγα covid-19, λόγω σπασμένου σωλήνα. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στην ιστορία σοβαρών προβλημάτων λόγω των παλαιών και κακοσυντηρημένων υποδομών, σε ένα από τα πιο μεγάλα νοσοκομεία της χώρας. Οι διάδρομοι και οι θάλαμοι γέμισαν νερά και κατέστη αναγκαία η απομάκρυνση των ασθενών με μεταφορά σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου.

Παθολόγος του νοσοκομείου περιέγραψε στο Open ότι «έσπασε λόγω φυσικής φθοράς, μετά από τόσα χρόνια, σωλήνας καλοριφέρ σε θάλαμο με 17 κρεβάτια, στον πρώτο όροφο όπου είναι οι παθολογικές κλινικές και νοσηλεύονται οι ασθενείς με covid-19. Αποτέλεσμα, να πλημμυρίσει ο θάλαμος και οι ασθενείς να μεταφερθούν στον διάδρομο και να γίνει μία ολόκληρη ιστορία μέχρι να βρεθεί πού θα μεταφερθούν προσωρινά, μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα ... Πρόκειται για τον ίδιο θάλαμο που πριν ένα χρόνο είχαμε καταγγείλει ότι υπήρχε πρόβλημα στην λειτουργία των οξυγόνων, που πριν δύο μήνες είχαμε καταγγείλει ότι νοσηλεύτρια κατά τη διάρκεια της δουλειάς της είχε ακουμπήσει γυμνό καλώδιο στον τοίχο και είχε πάθει ηλεκτροπληξία».

«Είναι μία κατάσταση χρόνια. Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Αυτό το συμβάν έρχεται να προστεθεί σαν κερασάκι στην τούρτα σε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα στο νοσοκομείο. Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω, τι να πρωτοπώ, τις τεράστιες ελλείψεις σε όλων των ειδών το προσωπικό, στην τεχνική υπηρεσία, στις υπηρεσίες φύλαξης, στους τραυματιοφορείς (σήμερα έχουμε γενική εφημερία και υπάρχει ένας για δύο ιατρεία, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στο ιατρικό προσωπικό», τόνισε η παθολόγος του Νικαίας.

Αξιοσημείωτη ήταν η αντίδραση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη, που επιβεβαίωσε την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο και «έδειξε» ως υπεύθυνη την διοίκησή του. «Έχει απόλυτο δίκιο, το Νικαίας έχει πολλά προβλήματα. Τα νοσοκομεία χρειάζονται συντήρηση ... αυτά τα θέματα τα λύνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Αν δεν μπορούν οι διοικήσεις, μπορούν να αλλαχθούν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο ρεπορτάζ ανέδειξε το πρωτοφανές να μην υπάρχει έστω ένας υδραυλικός στην τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, για να εξυπηρετεί τις τεράστιες εκ των πραγμάτων ανάγκες του. Μάλιστα διαψεύδει την δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου ότι «υπεγράφη σύμβαση πριν δέκα ημέρες», επικαλούμενο την απουσία τέτοιου εγγράφου στην Διαύγεια.

Σημειώνεται ότι ήδη από το 2019 και υπουργίας Κικίλια, η ΠΟΕΔΗΝ είχε καταφερθεί σαφώς κατά του διοικητή που διόρισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Νικαίας. Ο πρόεδρός της Μ. Γιαννάκος είχε αναφερθεί σε συνέντευξή του σε «επιλογή διοικητών που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο, κομματικά στελέχη της ΝΔ» και ειδικά για την Νίκαια «ο διοικητής ήταν ανασφάλιστος και ανεπάγγελτος, για πολλά χρόνια ταξιτζής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL